Kezdő akvarista vagyok, de némi tapasztalatom van a hátam mögött.
Sok kérdésem lenne, igyekszem rövid lenni, de ha így folytatom szép kis történet lesz

Szeretném ha segítenétek eligazodni a garnélák között!

Egy 73 literes aksiba, szeretnék 4-4-4 pandát, ramirézit és kakadú törpesügért, 7-7-7 szumit, fekete tetrát és neonhalakat.
Eredetileg RC-ken gondolkoztam, de nem kellett túl sok idő, hogy rájöjjek nem túl jó párosítás az akár 8 centis törpesügérekkel.
A Másik probléma ami felmerült, az az, hogy több kereskedő is azt mondta, hogy akár az egész kis garnélák is levadásszák a neonokat.
Ennek mennyi a valóságtartalma?

megvan a törpesügér mellett és nem tűnik el éjszaka a neonhalállományom

és mindenképp 1000ft alatt hisz ha ráfázom, akkor nem szeretnék túl nagyot bukni. Természetesen a halakból kezdésnél a lehető legfiatalabbakat veszem meg, így lesz idejük felnőni és szaporodni. A következő szempont(ok) hogy könnyen szaporodjanak, ne legyenek túl igényesek (a táplálék és a víz szempontjából)...
Tudom elég nehéz olyan garnit találni, ami megfelel ezeknek a szempontoknak, de szeretném ha segítenétek rajtam!

A 2. kérdésem az lenne, hogy milyen növényt válasszak?

És az utolsó kérdésem az etetéssel kapcsolatos, mint azt szentgyo blogjában is olvastam (gratulálok, fantasztikus a blog) 8-10 garnélának elég a halak tápjából megmaradt étel, az akváriumban található alga és egyéb eleségek, de ha valamivel kicsit fel szeretném turbózni a dolgokat és nincs forralt spenótom, akkor egy kígyóuborka szelet esetleg almadarabka vagy saláta is megteszi?

Ezer köszönet annak aki segít!!!

K.