lazioforever írta:Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata erről a tápról: Aqua EL Acti Crustabs? Érdemes vele próbálkozni, vagy dobjam ki a francba? (Aquael Shrimpset-hez adták, az aksiban Red Cherryk, vagy Yellow-k lesznek, ha ez számít valamit)
Ja, és még valami. Olvastam valamelyik akvarisztikai fórumon (már nem emlékszem, melyiken), hogy beüzemelés után, "üres járatás" alatt lehet szórni tápot az akváriumba, így a szükséges baktérium kultúra könnyebben kialakul. Ez mennyire fedi a valóságot? Erre jó lesz ez a garnélaeledel? Vagy inkább baktérium kultúrát vegyek bele?
A válaszokat előre is köszönöm.
Én még vettem is az ajándék 10g mellé egy dobozzal belől. Be is dobtam 2 szemet a héten, nehogy rámenjenek a csigák a növényekre.
Elég nagyszemű, lassan fel is oldódott a vízben, és szállt mindenfele, de a szűrő és a csigák eltűntették. Remélem a garnélák is szeretni fogják.
Mindenesetre kezdésnek szerintem megfelel, főleg, neocaridináknak (azok ne válogassanak

).
Indító baktérium szerintem nem muszáj, főleg, ha nem sietsz sehova. én a legolcsóbból, amit találtam (Tropical) vettem-tettem bele, ártani nem árt, remélem.
Igazából olyan kevés kell egy ilyen kicsi akváriumba (indításkor 1,5-2ml hetente a leírása szerint), hogy ha veszel, akkor azzal biztosan elleszel egy jó darabig.Az üresbe tápbedobálásról nem tudok nyilatkozni.