Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam a fórumot, de itt az ideje, hogy muszáj lesz kérdeznem is, szóval regisztráltam.
Ma reggelre az egyik nöstény petés red cherrym fejjel lefelé úszott az üvegfal elött. Barátnöm ki is nevette, milyen bolond jószág, még én is megmosolyogtam, de mikor "háttal" a talajnak csapódott, már nem volt ilyen vicces. Aztán kezdte elölröl.
Mikor úrrá lett rajtam a pánik, megláttam a gömbmohám alatt fekvö következö petés nöstényt, hanyatt fekve, néha rángatózni egyet. Aztán mögötte mégegyet. Èpp itt volt az ideje a következö vizcserének (hetente) igyhát hamar ki is cseréltem a vizet. A garnélákhoz ha hozzáértem, épphogy arrébbmozdultak, de nem usztak el. Enni sem esznek, pedig mindig azt csinálják
Volt olyan, amelyiket elkapta az áramlat, és az vitte, amig nagy nehezen el nem kapott egy magasabb növényt, de kis idö mulva leesett onnan, és nem mozdult el.
Bementem a városba délután, és mire hazaértem az összes garnéla UGYANABBAN a pozicioban volt. A gömbmoha alatti kezd fakulni. Porcelánbetegség (Microsporidien) lehet?
Szinük gyönyörü (volt) nem szokványos "red cherry piros" hanem mégvörösebb, és már megvannak egy ideje, vedlenek is, meg minden de nem értem a gondot.
Már máshova is irtam ezügyben, de most találtam rá erre a topicra igy külön, szoval itt is megkérdezném, van valakinek ötlete, mi lehet? Láttam itt(elolvastam az egész topicot) másoknak is volt haosnló gondjuk (pl. Moszat), és szeretném megkérdezni, mi lett végül a garnélákkal?
Hetente cserélek csapvizet, viszont Carbot használok, kb fél adaggal, néha többel, lehet ez lehet a gond?
Kicsit aggódok, elvette a kedvem a garnélázástol

Pedig nagyon hálás élölények... Imádom öket.
Köszönöm a segitséget!