TRK írta:Mi okozza a fiatalkori elhullást?
Ha Jól rémlik az első vedlés a kritikus pont.
Mit lehet tenni ellene?
Eddig nem aggódtam ezen ennyire a többi garnélánál, de most vannak kis CRS-eim. Régebben 2 CRS "alom" is eltünt egy idő után. A mostaniak 12 naposak. Egyre jobban kezdik birtokba venni az akváriumot. Az elején csak a jávai mohában láttam őket bujkálni.
És íme, az egymillió dolláros kérdés

Pontosan mi okozza a kicsik elhullását... Passz... Nyilván az az oka, hogy a kicsik sokkal érzékenyebbek mind a vízminőségre, mind a változásokra és minden egyéb dologra. Hallottam olyat, hogy előfordulhat az is, hogy a kicsik egyszerűen "belefulladnak" a mulmba, mivel keveset mozognak, csak ülnek az akvárium alján és nem jutnak elegendő táplálékhoz, friss vízhez...
Az is teljesen nyilvánvaló, hogy a vedlés a legkritikusabb pont a garnélák életében. Ha összeadjuk ezt a két információt, akkor nagyon könnyen eljutunk arra a következtetésre, hogy az első vedlés az, ami a legnehezebb a garnélák számára, ezért szokott előfordulni, hogy a sok sok kis garnéla nemes egyszerűséggel 2-3 hét alatt eltűnik.
Mit lehet tenni ellene... Azt hiszem a legfontosabb a minél jobb vízminőség, minél alacsonyabb nitrát, foszfát... szint.