Szerző: Garneland » 2013.06.22. 14:21
Szia, én úgy tudtam, hogy csak a kh-t lehet csökkenteni forralással.
A Wikipédia ezt írja:
"A változó keménységet (más nevén karbonátkeménység) a kalcium-hidrogén-karbonát (Ca(HCO3)2), illetve a magnézium-hidrogén-karbonát (Mg(HCO3)2) mennyisége okozza. Ezek mennyisége forralással csökkenthető, mivel ilyenkor vízben oldhatatlan karbonátok formájában (CaCO3) kiválnak.
Az állandó keménységet a szulfátok, kloridok okozzák (kénsavas és sósavas sók, mint kalcium-szulfát, kalcium-klorid, magnézium-szulfát stb.) melyek hő hatására sem válnak ki.
A két keménység együttesen adja meg a víz összkeménységét."
...szerintem ez a gh jó lenne talán, de ha a kh túl magas, akkor a pH is magas lesz a garnéláknak, ami gondokat okozhat.
Én 5-6 gh-s vízben tartom a crs-eket és szaporodnak.
"Be the change you want to see in the world."