Elég könnyű őket szaporítani, csak figyelj hogy mindig párás környezetben legyenek a peték és ne száradjanak ki. Ha kikeltek, bepotyognak a vízbe és onnan már csak etetni kell őket.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egyébként a korábbi hsz-mra reagálva, immár tapasztalatból: IGEN, az almacsiga simán benyalhatja a kisgarnélákat, és a kisebb csigákat is. Főleg kajálásnál, mikor a tápon tobzódó kisgarnélák nem sok hajlandóságot mutattak az arrébbmenésre, csigakoma odament, és jobb híján garnélástól ette meg a vacsit. Szóval szerintem egy kifejlett állat mindent megeszik, ami a száján befér, és nem megy el, mikor átmászik rajta. Márpedig egy legelésző kisgarnéla, aki megszokja hogy mindenki ide-oda toszigálja, pont ilyen.
(Azért azt is meg kell jegyeznem,hogy nem voltak épp dugig tömött csigák, ugyanis a garnélák kis létszáma és az akvárium szerény méretei miatt nem akartam a túletetést megkockáztatni, nem hajigáltam be fél fej salátákat a két csiga kedvéért.

Szóval nem kell ez alapján levonni egy általános következtetést, hogy az almacsiga garnélát eszik, de megtörténhet. Hátha van akinek még a jövőben hasznos lesz ez az eset)
Állatoktól emberséget, növényektől türelmet tanulunk.