farkas írta:Sziasztok! Az a helyzet, hogy a csigaháború nálunk (meglehetősen kiszámítható módon) egyoldalúan végződött, vagyis a csigaevő csigák kivégezték az összes barnacsigát, ragadozás mellett pedig ész nélküli szaporodással múlatták az időt, így most rengetegen vannak (főleg kicsik: 3-6 mm-esek), viszont zsákmányállat 0. Az a kérdésem, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak hasonló helyzetből, aki tartott/tart ilyen csigát? Helyettesítik valami mással a táplálékukat (pl. mulm, hal/garnéla kaja, stb.), vagy adjak túl rajtuk, mielőtt még éhen vesznek?
farkas írta:Köszi! Egyelőre akkor megpróbálom táplálni a csigahadsereget.
farkas írta:Sziasztok! Az a helyzet, hogy a csigaháború nálunk (meglehetősen kiszámítható módon) egyoldalúan végződött, vagyis a csigaevő csigák kivégezték az összes barnacsigát, ragadozás mellett pedig ész nélküli szaporodással múlatták az időt, így most rengetegen vannak (főleg kicsik: 3-6 mm-esek), viszont zsákmányállat 0. Az a kérdésem, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak hasonló helyzetből, aki tartott/tart ilyen csigát? Helyettesítik valami mással a táplálékukat (pl. mulm, hal/garnéla kaja, stb.), vagy adjak túl rajtuk, mielőtt még éhen vesznek?
taksoft írta:Gyere el, és szedegess maláj tornyosokat az akváriumból. Örömmel venném. Bár nekem is van benne csigaevõ, és még szaporodtak is, a malájok száma csak nagyon lassan szorul vissza. 20-30 közepes darabot szoktam hetente iktatni a nagy fehér "teleportba".
dzsega írta:Nah nemrég kipróbáltam a pritamin paprikát... A garnik szerették 4 felnőtt plusz 12-15 kicsi rácuppant rendesen 1 nap alatt ették meg (kicsit nagyobbat kaptak).
Nos a csiga mint vérszomjas csigavadász:
(Kérném nem kritizálni az akváriumot, a szükség nagy úr a régiben közel 60 hullott el és csak ez a négy maradt, őket kellet sürgősen áthelyezni és csak ez volt mint egy karantén, még a régi időből származó kék kaviccsal, szégyenlem is magam miatta rendesen. A 7végén majd kipuccantom rendesen)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég