Aranyos kis jószág, de én nem szeretem az akváriumban, a garnélásban főleg nem. Nem tudom hogy került be, egyszer csak ott volt. Persze ez "bók" is lehetne, merthogy csak kristálytiszta vízben szeret éldegélni, tehát a vízminőséggel nincs problémám.

Olvastam pár helyen az elemes módszerről, 9 voltos elem, a két pólusára drót, és belógatni a vízbe, az akvárium két végén. Hatástalan, de szerencsére sem a garniknak, sem a halaknak nem lett baja. Megpróbáltam egészen közelről, a két oldalán a hidrának, de semmi.
A Zsili boltban adtak valami fehér port, mint kiderült Flubenol, 1 gramm 1000 literre elég. Kipróbáltam, a garnéláknak nem lett baja, de a nanóban a Galaxiknak nem tetszett. Egyiküket már nem sikerült megmentenem, a többi halon egy gyors vízcsere segített. ....Persz egy 80 %-os vízcsere a garnélásban akár szándékos tömeggyilkossággal is felér, úgyhogy ez ott nem működne.... Amúgy a hidrák vígan éltek tovább, amíg meg nem haltak.
Persze én mindent elkövettem, hogy a fenti időpontot lehetőleg előbbre hozzam. Feltúrtam a netet, és találtam pár cikket, egy Fenbendazol nevű szert sikerrel alkalmaztak többen is. Az egyik - CBS -akváriumban akartam alkalmazni, de megfelelő elővigyázatossággal. Ezért az összed garnit kitelepítettem, 1 kivételével, ez egy kis "brownie" volt amiért nem lett volna kár.
5%-os Fenbendazol granulátumból - állatgyógyszertárban 50 gramm 1400 Ft!!!!- 0,1 grammot használzam fel egy 30 literes akváriumba. Először oldatot készítettem, és azt öntöttem be. 2 nap múlva megismételtem.
A hydra eltűnt, a garni életben maradt. Ezután 3-4 naponta 40%-os vízcsere, két hétig. Vigyázat!!!! Bár ez a szer a planáriát is kinyírja - állítólag - de az összes csigát is!!!!! És a bomló csigatetemek nem tesznek jót a vízminőségnek.
Lehetőleg a szer alkalmazása előtt szedjük ki a csigákat, amennyit csak tudunk.