Üdv!
Ha a T8-ról T5 -re való átépítéshez nem elektronikus előtétet használok hanem sima hagyományosat az baj?Egyálltalán megoldható?Az ára negyede,így maradna egy kis extra tápra a garniknak!Köszönöm!
myk74 írta:Üdv!
Ha a T8-ról T5 -re való átépítéshez nem elektronikus előtétet használok hanem sima hagyományosat az baj?Egyálltalán megoldható?Az ára negyede,így maradna egy kis extra tápra a garniknak!Köszönöm!
szabopeter123 írta:T5-ös fénycsövek csak elektronikus előtétről üzemelnek. Ha nagyon olcsón akarsz kijönni akkor kompakt fénycsöveknek az elektronikája is megfelelő de én nem ajánlom, bár nálam is így működik de én picit konyítok az elektronikához és biztonságossá tudtam tenni. teljesítményben a fénycsőhöz legközelebb eső kompaktfénycső előtétet ajánlom! mindenki csak saját felelősségre csinálja!!! ha kell képekkel illusztrálva bemutatom hogyan kell megcsinálni, de tényleg nagyon elővigyázatosnak kell lenni vele. A 220 nem játék, főleg vízzel vegyítve.
myk74 írta:szabopeter123 írta:T5-ös fénycsövek csak elektronikus előtétről üzemelnek. Ha nagyon olcsón akarsz kijönni akkor kompakt fénycsöveknek az elektronikája is megfelelő de én nem ajánlom, bár nálam is így működik de én picit konyítok az elektronikához és biztonságossá tudtam tenni. teljesítményben a fénycsőhöz legközelebb eső kompaktfénycső előtétet ajánlom! mindenki csak saját felelősségre csinálja!!! ha kell képekkel illusztrálva bemutatom hogyan kell megcsinálni, de tényleg nagyon elővigyázatosnak kell lenni vele. A 220 nem játék, főleg vízzel vegyítve.
Kb 2,5 hónapja megy a T5 24watt ,hagyományos előtéttel,eddig semmi gondom nem volt vele.Melegszik elég rendesen.Most kaptam ajándékba egy elektronikus előtétet ,ez viszont 36 wattos.Beköthetem vele a 24wattos csövet,vagy tegyek bele egy power compact 36 wattosat.Mondjuk az elég jelentős fénynövelés lenne,lehet többet ártana mint használna egy 54literes low tech akinál!
???
Nya írta:Sziasztok!
Afelől érdeklődnék,hogy mennyire számit az akvárium felett fügessztett világitás távolsága?Mert gondolom jelentősen csökken minél távolabb van!Mennyi lehet az ideális távolság?54l akvárium felett van 2*18w.Lakók 17 Red cherry,6 amanda lazac,megszámlálhatatlan csigatömeg![]()
Off:
Örülök,hogy rátaláltam erre az igen szinvonalas fórumra!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég