A tapasztalataimat elsősorban a Cryptocoryne wentii - brown- nal szereztem, erről írok.
Én a növényes akvarisztika alapjait egy 200 literes akváriumban szereztem meg. Itt gyakorlatilag minimális szinten tudtam csak biztosítani a növényeimnek az igényeit. Co2-t adagoltam, de sajnos a beoldás, ahogy a tesztek is mutatták, elég gyengére sikerült, bár talán a Crypto ezt is szívesen vette. Viszonylag magas vízoszlop volt (50cm) ami a garnélás akiknál valóban magasnak mondható. Ilyen paraméterek mellett sikerült kb. 0.6W/liter fénnyel világítanom, ami jelen esetben elég kevésnek mondható (mondjuk, egy 30cm magas akváriumnál ez a világítás már bőséges lehet). Ezek mellett a növény olyan gyönyörűre fejlődött, hogy a leírt maximum méreteknél is nagyobb leveleket hozott és a gyökérből a hajtásokat nem győzte szanaszét küldeni az aljzatban. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy jóval gyengébb körülmények között is vígan elél, még ha nem is lesz ilyen gigantikus és ennyire szép. Ezekből a növényekből adtam Pistinek is (több mint egy éve), ahol jól tudjuk, hogy a növények nincsenek nagyon elkényeztetve, de elmondása szerint, még mindig "köszönik jól vannak".
Család: Araceae
Földrész: Ázsia
Régió: Dél - Kelet - Ázsia
Ország: Sri Lanka
Magasság: 15 - 25 cm
Fényigény: Alacsony - nagyon magas
Hőmérséklet: 20 - 30 C°
Vízkeménység: Nagyon lágy - kemény
PH tolarencia: 5,5 - 8 PH
Növekedés: Közepes
Termesztés: Nagyon könnyű
Pár kép az albumomból: