Akkora gyökér voltam, hogy megosztom Veletek egy szőlőgyökérrel kapcsolatos hülyeségemet. Azért gáz, mert ennyi év akvarisztika után már ilyet nem illene elkövetni.

De hátha tanul belőle valaki.
Szóval vettünk a lányom élete első saját akváriumába (ami persze garnis aki) egy szépséges szőlőgyökeret. Jól lesikáltuk, rögzítettük az aljtathoz egy tapadókoronggal és növényeket is kötöztünk rá. Nagyon szép lett. Persze megjelent rajta a kocsonyás cucc, de vártunk türelmesen, hogy majd elmúlik. Időnként amit tudtam leszívattam róla, de csak nem akart rendeződni a helyzet, olyannyira, hogy a szűrő beszívó ágára tett szivacsot négy-öt naponta ki kellett mosni. Nem győztem tovább cérnával, így tegnap kivettem a gyökeret, hogy inkább kifőzöm és kiáztatom. Akkor jött a meglepetés. BÜDÖS volt! Gondoltam, hogy jól lesikálom kifőzés előtt és akkor láttam, hogy két helyen is korhadt volt, amit szárazon nem vettem észre. Nyilván ha elég tüzetesen megnéztem volna, akkor megtalálom, de eszembe se jutott korhadt részek után kutatni, mivel szemre szép egészségesnek tűnt. Ez a korhadt rész persze amint felázott, elkezdett rothadni. Csoda, hogy a víz nem krepált be tőle teljesen, illetve hogy a garnélák és a kis galaxy razbórák nem költöztek el az örök halászmezőkre.
A korhadt részeket teljesen lepucoltam és erősen sós vízben kifőztem fél napig. Most ázik tiszta vízben, amit naponta fogok cserélni. Remélem, hogy minden rendben lesz vele és egy hét múlva visszarakhatom, mert amúgy nagyon szemrevaló darab.
Szóval mindenképpen javaslom, hogy centiről centire érdemes átnézni a dekorációra szánt fadarabot, sok bosszúságtól menthet meg egy alapos áttanulmányozás!
Íme egy fotó a "bűnösről" közvetelenül a feltöltés után: