cuko írta:Gratulálok, tetszetős lett az új világítás, és az egész akvárium jópofa szerintem!
Az elrendezés is jó így, nekem nem hiányzik a "domb" valahogy. Sokkal jobban tud ugyanaz az akvárium kinézni néhány hét/hónap után, miután beindult, és kicsit elburjánzódtak a növények.
Érdekesek a fogaspontyok, nem sokkal nagyobbak, mint a razbórák, és mégis teljesen mások.
Hány darab van most az akváriumban? Nem félénkek? Nem eszik meg a saját kicsinyeiket? Vagy különrakod őket?
Az aljzat tényleg kicsit nagyszeműnek néz ki, de nem lehet, hogy az erősebb szűrés önmagában megoldaná a mulmosodást?
Teljesen új akváriumot tervezel egyébként, vagy ugyanezt akarod újrarendezni?
Mindenképpen köszi. A Heterandriák igen jó fejek, nagyon meg vagyok velük elégedve. Cseppet sem félénkek, sőt. Keresztül kasul bejárják az akváriumot és mindent és mindenkit tüzetesen megvizsgálnak. Ráadásul nagyon érdekes a viselkedésük. A többi állattal cseppet sem agresszívek, nem csipkednek, nem kergetnek. Kivéve persze az újszülött garnélákat, akiket nem is láttam mióta ők bekerültek. Egymás között néha vannak afférok, főleg a kaja körül. Van egy nagy nőstény, ő ilyenkor mindenkit elüldöz és basáskodik a kaja felett. De érdekes módon csak a fajtársakat, a garnélákat nem kergeti ilyenkor sem. Safarotól 4 fiatal példányt kaptam, 2 nőstény 2 hím. Karácsonykor született plusz 3, de én akkor pont nem voltam itt egy hétig, úgyhogy nem tudom hogy volt e több, azóta pedig nem volt újabb ciklus. A 3 ivadék vígan él a többiekkel, lassan, de nőnek. A nagyok nem bántották sosem őket. Összefoglalva, garnélás akváriumba csak ajánlani tudom, mármint persze azzal a feltétellel, hogy a születésszabályozást kíméletlenül elvégzik
A következő napirendi pont valóban a szűrőcsere egy aquelre fan-re, csak a szivacsszűrő a legjobb játékszere az RCknek, ezért eddig nem voltam nagyon motivált a vásárlásban. Ha az Aqualről leveszem a külső műanyag borítást és csak a szivacs van, akkor azon is így legelésznek szerintetek?
Teljesen új akváriumot tervezel egyébként, vagy ugyanezt akarod újrarendezni?
Egy darabig még ezzel a beállítással próbálkozok, aztán beszerzek egy tartalék 20 literest amibe ezek a dekorelemek mennek át, meg az állatok is ott vészelik majd át az átállást. Az itt látható aksi lesz a főakvárium továbbra is, mert nagyobb sajnos jelenlegi albérleti szobaméretben nem képzelhető el

Ezt rendezem újra majd jobb aljzattal meg más kővel, növényekkel. Ez a világítás is marad szerintem. Muszáj még egy akvárium, hogy szelektáljak az RC-k között. Az első generáció még sakura volt, de bekerült néhány színtelenebb hím és a harmadik generáció már inkább RC lett azt hiszem.