Akváriumok egyenként leválaszthatok lezárom a belépő vezetéket ha biztosra szeretnék menni akkor meg a kilépést lezárom . Így akár ki is lehet szedni egy egy akváriumot.
Egy akvárium br. 35 literes nettó kB 25 a kifolyó nyílás miatt .Egy körben 6 akvárium kB 150 liter + a szűrő .Eheim 1000 est választatom azzal szeretném kitapasztalni. A fogyasztás felvett w érték szállítót mennyiség nagyon jó szivattyú. Ha 50 % os veszteség van azon se lepődnek meg de ha 450 litert tud az is 3x os vízcsere annak már örülnék. Ha elég a felső 6 akváriumhoz akkor (remélem) egy kisebb szivattyú lesz az alsó 6 akváriumnál. Ha nem akkor sajnos egy erősebb kell a felső 6 akváriumhoz. Vagy levegő pumpa szivacs szűrő és akkor mind a 6 felső akvárium külön álló .De ezt nem szeretném.
Kalkuláció :Állvány szűrő világítás stb. kB ugyan annyi mint a nem fúrtnál .Sokat számít hol hogyan mit menyiért .Ami plusz a fúrás legolcsóbb 500 Ft /akvárium kifolyó nyílás átmeneti idom 200 Ft ragasztós PVC idom és az elfolyó rész szerelvények csövek 200 Ft . A legolcsóbb akváriumonként kB 1000 Ft szerintem és egy szivattyú ára. Sajnos nekem ez több volt. Az átmeneti idom a gyári amit nem kell feltehetően ragasztani az persze drágább.
6 akváriumhoz 450 liter elfolyáshoz elég a 16 os belső átmérő szerintem .De nem kerül sokkal többe ha 3 akváriumonként lesz elfolyó gyűjtő .Összesen 4 elfolyó cső lesz a biztosabbra megyek .Azért nem egy vagy kettő mert pl. a 25 ős vagy 32 es vezeték ezekhez az idomok jóval drágábbak

Nem elől lesznek a csövek ez eléggé csúnya lenne csak amíg szerelgetek így kényelmesebb .A fal kissé ferde van lesz akkora hely hogy beférjen a kezem balról 2 akváriumhoz jobbról egyhez. Az elejétől úgy gondoltam inkább bontható szerelvények legyenek mint fix ragasztós .Így tudok variálni. Ha teljesen rátolnám a falra ( de ez felejtős ) akkor a fenti kifolyó nyílást az akváriumok felet átnyúlva elérem a gyűjtő csöveket meg lehoznám az akváriumok teteje és a felette lévő polc közzé. Vagy pedig annyit ráhagynék az elfolyó csőre hogy az üres akváriumot kitudjam húzni addig amíg szerelgetek mögötte,de ha ez sem jó akkor sajnos ha egy akváriumot szeretnék kiszedni variálni akkor a polcon lévő másik kettőt is le kell ürítenem teljesen vagy addig hogy tudjam mozgatni de ezt kihagynám persze. Inkább benyúlva szerelgetném ha nagyon kell.