Én is úgy látom sajnos nem tudnék Magyarországon beszerezni 12 csapvízben tartható és tenyészthető garnéla változatot

( Ha csak nem valamelyik hazai börzén külföldiek révén. Legalábbis olyat nem ami tetszene talán 6 féle és csapvízben tartható tenyészthető. Ha külföldről szeretnék beszerezni sajnos kifutok az időből Novemberben heat pack kéne az alacsony hőmérséklet miatt ami megdobná az árukat .Ro készülék beszerzésén amúgy is gondolkodtam a bps nitrites csapvíz miatt .Szóval nem csak csapvízben tartható garnélák lesznek valószínűleg de ez még messze van sajnos .
Víz előkészítésre 2 vagy 4 db 30 literes téglalap alapú hordó lesz ezeket még eltudom helyezni.
Az akváriumokra este ráraktam a tető üvegeket reggel bepárásodott mindegyik akvárium amikkor elhúztam a tetőt hogy szellőzőn megcsapott a klór illata , nyomják bele rendesen.
Úgy gondoltam elmondom a bénázásokat is hát lett pár

(Feltöltöttem az akváriumokat nem húztam az időt úgy gondolom ez volt a legkritikusabb rész .Ami nem jött be egyik akvárium a sarkánál szivárgót de csak akkor amikkor volt benne 10 cm víz oszlop ,amíg a vizes talaj volt benne nem volt látható kB percenként egy csepp folyt el .Szerintem ez az én hibám volt amikkor a kps csövekkel vacakoltam .Volt hogy meghúztam egy csövet és akkor az akvárium felemelkedett .És amennyire emlékszem pont ez .Utólag legalább ezt le ellenőrizhetem volna de inkább bizakodtam Többi akvárium rendben volt .Amit elkövetem még hibát nem számoltam a polc és a feltöltött akváriumok hasasodásával

Nagyobb közöket kellet volna hagynom az akváriumok közt. De volt még annyi hely szerencsére hogy tudjam kicsit mozgatni az akváriumokat és ne feszüljenek egymásnak az oldal lapok. Ezzel elég sok időt elvacakoltam ma.

Ami talán jól sikerült az átmenet idom azt nem bántam meg hogy emelet döntöttem nagyon jól tömíti a kifolyó nyílást .És nem kellet semmit se ragasztgatni .Stabilabb mint maga az akvárium ragasztása szerintem nagyon jól össze lehet húzni. A menetes és az lpes szerelvények se csöpögtek sehol sem .Egy gond volt az egyik akvárium csöpögőt abból a vizet átfejtetem egy üresbe sziklákat ki hátul letekertem a csatlakozást és simán kivetem .Az éles teszt meg volt ha ki akarok szedni egy akváriumot mit csináljak

( . Fbs ragasztó beszerzése talaj kimosása víz kitörlése 10-15 perc hajszárítós kezelés és végül beragasztatom most szárad .

A kifolyó nyílásokat túl töltöttem amikkor elfolyt a víz nem volt hangos de majd működés közben a házisárkány lesz a mérvadó.
Olvastam hogy volt akinél a manado talaj jelentős része lebegett a víz tetején. Nekem akváriumonként kB 2cm vastag talajból kB 20-30 szemcse lebeg csak .Ami szerencsém volt megint .Mert amikkor túl töltöttem a kifolyót akkor ezekből a szemek simán leúsztak volna a vezetéken .Ha nagy menyiségben úszót volna és szintén figyelmetlen vagyok akkor most szedhetném szét az egészet kipucolni nehogy eltömődjön a vezeték. De csak pár szemcse ment az elfolyóba.A fényképek sajnos nem a legjobbak csak menet közben lekaptam néhány képet .

Ha látok kék babultit nekem is szóljatok