Akvárium ragasztása sikerült , bekerült a helyére az állványra .
Kipróbáltam a szűrőt Eheim 1000 es szivattyút (2méter nyomó magasság 1000 l/h) . Nincsen sajnos pontos mérő edényem 3dl es pohárral meg stopper teszteltem , szűrőbe visszafolyó vízből számolgattam. Meló helyi laborból kölcsön veszek valami mérő poharat.
Szűrőbe a szivacsokon kB 30 liter víz fér be kényelmesen.
Működni működik ,de alul múlta a várakozásomat:((
Elsőre nem valami meg győző sajnos : Felső 6 akvárium vízét (150L) kb 1x forgatta meg egy óra alatt. Alsó 6 akvárium vízét (szintén 150 L) kB 2x forgatta meg egy óra alatt. Az elosztó ránézésre egyenletesen ossza el (mindenhol ugyanúgy folyik ki a víz)a vizet igaz a csövek hossza magasság stb.. eltérések lehetnek .Hiába vetem szorító csapokat feleslegesek úgy tűnik .
Szerintem :Az elosztóban van egy szűkítés ez leveszi alaposan a teljesítményt sajnos. A csövek azok talán kevésbé. Szivattyú meg az elosztó közt van egy 90 fokos könyök ez is visszafoghatja még de nem ennyire szerintem. Az elosztót a szűrőbe raktam így a vezetékek a szűrőből az akváriumba mennek nincsen szabadon lévő csatlakozás a nyomó ágakban. Ha nem a szűrőben lenne az elosztó hanem az akváriumok közelében akkor az még javíthat a teljesítményen. Rövidebb csövek az elosztó után.
Kell egy kis idő amíg elindul a szivattyú kinyomja a levegőt kB fél óra de utána a szivattyú hangját lehet hallani csak (amúgy tényleg nagyon halk).
Ha egyel erősebb szivattyút veszek fogalmam sincs elég e a felső akváriumhoz. Szóval zsákba macska

. Amin még töprengek kifúrjam a szűkítést.
Van aki szerint 1-2 x megforgatás is elég (vagy még kevesebb) ,de inkább 3x-4x lenne a szimpatikus nekem. 6 akvárium csapvizes lesz 6 akvárium lágy vizes , kár volt vennem ennyi manadot. Valami talajt nézek a lágy vizes részhez ami leviszi a ph-t. Hétvégén meg megpróbálok beszerezni jávai mohát.
Ha esetleg valaki lemérné nála menyi víz folyik ki egy motoros szűrőn a gyári paraméterhez képest az jó lenne

)