Boomo Garniszállója

A fórumtagok akváriumai

Re: Boomo Garniszállója

HozzászólásSzerző: Frettner » 2012.10.11. 21:18

"Végre én is tudtam mérni vezetőképességet :)) az lehetséges hogy a csapból 450 us/cm folyón ki ?Mindenesetre az akvárium a manados talajjal felment 560 ra"

Persze, a Manado már csak ilyen....keményít.... de csapvizes garniknál mindegy...
Frettner
King kong

HozzászólásSzerző: boomo » 2012.10.11. 22:41

Úgy kéne reklámozniuk , hogy ph és keménységet növel pufferel:))) Ro vízhez ajánlott nem is kellene pancsolni kész vízet ad :))
boomo
Mosura

HozzászólásSzerző: szentgyo » 2012.10.12. 08:10

boomo írta:Az megvan hogy túl szűrt akvárium nincs .De ha ”sok levegőt „ nyomok be a szivacs szűrőknél az akváriumba akkor az befolyásolja pl. a ph-t ?

De, természetesen az el tudja tolni felfelé a PH értéket
szentgyo
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Frettner » 2012.10.12. 13:02

szentgyo írta:
boomo írta:Az megvan hogy túl szűrt akvárium nincs .De ha ”sok levegőt „ nyomok be a szivacs szűrőknél az akváriumba akkor az befolyásolja pl. a ph-t ?

De, természetesen az el tudja tolni felfelé a PH értéket

így igaz. mégpedig azért, mert kiszellőzteti a vízből a CO2-t..... ez feltolja a keménységet és a pH-t....
Ezért nem is látsz növényesben légpumpát és esőztetőt. Csak lily pipe a víz alatt. ;)
Frettner
King kong

HozzászólásSzerző: boomo » 2012.10.12. 22:08

Köszi a levegős válaszokat!!

Szét szedtem az egész állványt,akváriumokat leürítettem kiszedtem csöveket szétkaptam stb.. kB előröl kezdtem mindent :))

A csöveket újra „szabtam” szeretem volna ha nagyobb ejtése van és nem marad meg a vízszintes részekben a víz amikkor vizet cserélek. Illetve a legalsó akváriumok kifolyóját minél kisebbre próbáltam hagyni hogy legyen ejtés az elfolyó víznek .Kb 15-20 cm magasan van a legalsó kifolyása a csöveknek. Alsó sor akváriumainak 40-45 cm . Ha figyelek nem tud visszafolyni az alsó akváriumokba fentről a víz vízcserénél. 6 akváriumból kiszedtem a manadot helyette olyan talajt raktam be ami PH -t leviszi. Szivacs szűrőket beüzemeltem .Végre „mennek” az akváriumok. Lőttem néhány képet is ,a fényképezés sem az erősségem (: .Levegő vezetékek elégé vad zöldek :oops:

feltöltés Kép

szűrő Kép

polc Kép

feltöltve Kép

Sajnos az állvány felső részére csak a rövidebb merevítőket tudtam visszarakni .Jó lenne talán csapos kanákat használni víz előkészítésre felrakni az állvány tetejére az 5. polcot .Rá a kannákat víz cserénél kinyitni a csapokat (csap végén cső az akváriumig ) és a túlfolyón elmegy a felesleges víz. 28 nettó vízre kB 10 litert cserélnék hetente . Így a vízcserék melós része gyors lenne hogy menyi idő alatt töltse fel a csap szabályozásával lehetne beállítani .De a polcnak kéne valami hosszanti merevítés szerintem.

Kb 28 liter nettó vízhez sok kevés jó kB 70 liter levegő óránkénti ( elméleti pumpa teljesítmény) .Nekem ránézésre kicsit kevésnek tűnik ennél a szűrőnél.
boomo
Mosura

HozzászólásSzerző: Frettner » 2012.10.12. 23:26

Nekem egy Sera 550-ről megy 4 x 31,5 l bruttó. Épphogy elég..... gyakran kell pucolni a szűrőjét.
Frettner
King kong

HozzászólásSzerző: boomo » 2012.10.13. 00:29

Majd ha beállt az akvárium nézek víz paramétereket hátha okosabb leszek
boomo
Mosura

HozzászólásSzerző: Beni » 2012.10.13. 07:34

A talaj Nekem vékonynak tűnik, de lehet, hogy csak a kép csal. Kb hány cm körül van az átlag? Szerintem legalább 3-4 cm illene, de 5-6 cm még jobb lenne.
Beni
Mosura

HozzászólásSzerző: Nya » 2012.10.13. 08:44

Beni írta:A talaj Nekem vékonynak tűnik, de lehet, hogy csak a kép csal. Kb hány cm körül van az átlag? Szerintem legalább 3-4 cm illene, de 5-6 cm még jobb lenne.

Nem is fontos a vastag talaj,ha csak nem szeretne bele ültetni,bár ha jól emlékszem,akkor nem,nálam sem vastagabb 2cm-nél,és a vékonyabb talajt könnyebb takarítani is,szerintem!
Nya
Hinomaru

HozzászólásSzerző: Beni » 2012.10.13. 08:59

Ellenben a talaj rendkívül jó puffer minden paraméterre, ráadásul rengeteg hasznos bacinak is otthont nyújt...
Beni
Mosura

ElőzőKövetkező

Vissza: Akváriumaink