Köszi a levegős válaszokat!!
Szét szedtem az egész állványt,akváriumokat leürítettem kiszedtem csöveket szétkaptam stb.. kB előröl kezdtem mindent

)
A csöveket újra „szabtam” szeretem volna ha nagyobb ejtése van és nem marad meg a vízszintes részekben a víz amikkor vizet cserélek. Illetve a legalsó akváriumok kifolyóját minél kisebbre próbáltam hagyni hogy legyen ejtés az elfolyó víznek .Kb 15-20 cm magasan van a legalsó kifolyása a csöveknek. Alsó sor akváriumainak 40-45 cm . Ha figyelek nem tud visszafolyni az alsó akváriumokba fentről a víz vízcserénél. 6 akváriumból kiszedtem a manadot helyette olyan talajt raktam be ami PH -t leviszi. Szivacs szűrőket beüzemeltem .Végre „mennek” az akváriumok. Lőttem néhány képet is ,a fényképezés sem az erősségem (: .Levegő vezetékek elégé vad zöldek
feltöltés

szűrő

polc

feltöltve

Sajnos az állvány felső részére csak a rövidebb merevítőket tudtam visszarakni .Jó lenne talán csapos kanákat használni víz előkészítésre felrakni az állvány tetejére az 5. polcot .Rá a kannákat víz cserénél kinyitni a csapokat (csap végén cső az akváriumig ) és a túlfolyón elmegy a felesleges víz. 28 nettó vízre kB 10 litert cserélnék hetente . Így a vízcserék melós része gyors lenne hogy menyi idő alatt töltse fel a csap szabályozásával lehetne beállítani .De a polcnak kéne valami hosszanti merevítés szerintem.
Kb 28 liter nettó vízhez sok kevés jó kB 70 liter levegő óránkénti ( elméleti pumpa teljesítmény) .Nekem ránézésre kicsit kevésnek tűnik ennél a szűrőnél.