Kezdő garnélatartó és nem annyira kezdő akvarista vagyok.
Mint a cím mutatja a munkahelyemen nemrég felállított 30 literes akváriumról teszek ide 3 képet.
No nem azért mert annyira nagy szám, de a kollégáim és én nagyon szeretjük illetve dobti kérte.
A fotók mobillal készültek, nincs normális fényképezőgépem és az iroda sem egy műterem

Idézem magam egy másik posztból, h ne kelljen újra leírni (ez de gáz, bocs mindenki)
"A legfontosabb a fent említett gyári szettel kapcsolatban, h a szűrője nem lesz elég! Én 2 hét után -az első algatámadáskor- cseréltem egy Tetratec ex600-ra. A gyári töltetből egy kevés Bioballt kivettem és beleerőltettem 1 l Sera Siporaxot. Azóta nincs algám és nagyon szép tiszta a vizem.
A gyári fűtőt autómata 25W-os Sera készülékre cseréltem. A gyári világítását használom napi 9,5 órát, de én is gondoltam rá , h veszek még egy ugyanolyat. Kicsit félek tőle mert a növényeim is nődögélnek algám sincs a garnélák is bátrak...
A szűrő meglehet , h sok lesz a szaporulatnak, majd meglátjuk, a felnőtteket egyáltalán nem zavarja.Kb 15 db RC van most benne és 4 Amano. Már van 2 petés nőstény RC, kiderül nemsokára , ki nyeri a bébi cherry VS ex600 versenyt. Remélem az előbbiek!
A berendezés:
Tetra táptalaj,JBL manado általános növénytalaj, 1db vasfa, Vallisneria Spiralis, Glossostigma, Eleocharis (talán parvula), meg 2 féle növény aminek elfelejtettem a nevét :S
Mind szépen (NEM gyorsan

Tápozás: Greenaqua Micro 1.2ml/nap, Macro 1.2ml/nap, Easy Carbo 1ml/nap. Heti 2x 50% vízcsere utána 1.5, 1.5, 1.2 a "visszatápozás". Még elég új az aksi de később heti 1x 50% vízcserére akarok átállni. Az első 2 hétben két naponta cseréltem kb fele vizet.
A garnélák betelepítése előtt szerintem minimum 3 hetet kell járatni egy ilyen pici akváriumot!"
CO rendszer nincs telepítve. 100% csapvíz Aquatan-nal kezelve.
Furcsa volt számomra, h a Vallisneriák nagyon nehezen indultak meg. Kis igényű növényeknek ismerem őket, most mégis jócskán a többi növény után kezdtek megindulni. Fogalmam sincs miért. Talán emers-submers átállás miatt, bár valszeg ezzel a többi növénynek is meg kellett küzdenie. Az utóbbi 2 hétben azért már gyarapodnak. Kb 2 hete kaptam 2 apró és nagyon nyomorult állapotban lévő Microsorumot amit felerősítettem a fára, hátha új erőre kap. Kezdenek gyökereket növesztenni de a leveleik még mindíg csoffadtak. A 3. képen viszont látszik, h a glosso erősen metszés érett már...