Költözés Eredménye!
Egy 37 literes halas - garnélás low-tech növényes!
Páran közületek talán olvasta a másik Témámat: http://garnelaforum.hu/viewtopic.php?f=16&t=383
Hát sokban változtattam az eredeti terveken, sok minden alakult, gondoltam megosztom a tapasztalatokat!
- trolibuszon gondolom nem sokan költöztettek még akváriumot, de 1 most már biztos - én igen. Oké, 17 liter, de attól még bravúr. :] 1 átszállással.
- télen nem ajánlom senkinek a költözködést, nehéz a hőmérsékletet tartani ha nincs hűtőládád. Én plédekbe tekertem az aksit, úgy vonszoltam át. garnik külön befőttesüvegbe, sajnos kevésbé jól bebugyolálva.
de nem erről akartam írni... az új aksi egy 37 literes hörcsöglak volt, ezért a biztonság kedvéért kentem rá még 1 réteg szilikont (megjegyzem sztem jól sikerült), hagytam pár napig kötni, kitakarítottam.
- méretre vágtam a szivacstáblámat (45ös), és mögé vízpumpát szereltem vékony szivacslapokkal körbebugyolálva, hogy nehogy az üveghez érve rezegni kezdjen, majd jött a gumitömlő amely átvezeti a vizet és megfelelő "flow"-t biztosít a tartályban.
- ezután jött a mosott kvarchomok (ezt szereztem be végül) egy két kő és 21 nappal ezelőtt beindítottam az akváriumot.
- használt vizet töltöttem bele, szűrőszivacsot facsartam bele. elkezdett élni.
- jöttek a növények: először csak mohák (jávai, forrás), aztán egy új növény hydrocotyle sibthorpioides, aztán valliznériák, egy tő lilaeopsis brasiliensis, egy hygrophila difformis, 1 félig halott süllőhínár, meg valami fű-sás szerű növénykék....
- dobtam be pár tebang levél darabkát. így a ph lement 7,5re gh 12 kh 10
- berenzedtem az aksit és a 19. napon bekerültek a halak (1 guppi és 1 endler) és tegnap a 20. napon pedig a garnélák... 10 körül a kifejlettek 20 körül az ivadékok...
- a világítás még nem végleges de most egy 11w-os power kompakt világít, és hamarosan fölérakok még1 ilyent!
- co2 nem lesz esetleg easy carbo ha eszembe jut
- táp (ha eszembe jut) egy kis tetraplant plantamin
pár embert talán érdekel, hogy mennyibe kerül egy ilyen kaliberű akvárium összeállítása, a következő posztban ezt majd megírom részletesen!
egy kép: