Vettem pár növényt, meg Shirakura mineral stone-t, amit be kell tenni a garniknak, legelni…
És, hogy miért mentem ki? Úgy kezdődött, hogy örököltem egy Dennerle nanot, mindenfélével együtt.
Gondoltam, hogy megtartom a világítást, de a szűrőt lecserélem, nem fért be a z elképzelésembe, sok helyet elvesz az akváriumból, és 2500 egy szűrőbetét, ami kellett volna bele….
(Ezért beújítottam egy Aquatic Nature Flow 60-at, és vettem egy zacsi A. N. Shrimp-soilt is..)
És akkor a növények, (minden nanobarkácsoló akvakertész álma):
Vesicularia ferriei (Weeping moss),
Leptodictyum riparium (Lángmoha),
Monosolenium tenerum,
Marsilea hirsuta,
Staurogyne spec.,
Pogostemon helferi,
Hemianthus micranthemoides,
Cardamine lyrata,
És a tetejére pár Limnobium laevigatum, azt ajándékba kaptam.
"Milyen jó, az ember kap egy 10 literes huszonezres nanot ajándékba, utána költ rá egy még pár ezret.

Végül is az eredetileg tervezett Seiryu köveket kihagytam, mert - tapasztalatból tudom - keményítik a vizet, és a Redmoor is megmaradt. Ellenben bekerült egy „méretes” Mangrove gyökér.
Díszítésnek ADA Aqua Gravel dekorkavics, vegyes méretben, egy kis marékkal….
Szombat délután megszülettet, kicsit még opálos a víz, és pár kavics még nincs a helyén, amik a növényeket tartják, azok majd kikerülnek. Lehet szavazni, milyen garnéla legyen benne.

Kimaradt a Micranthemum umbrosum, a Hemianthus "Cuba", a Ludwigia repens, pár szál gyonyörű vörös Myriophyllum tuberculatum, egy szép mini Anubias barteri Nana, és persze a többi növényből is maradt valamicske…..és karácsonymohám is van még….meg ott vannak a Seiryu kövek, a maradék dekorkavics, a Redmoor gyökerek….. Kell csinálnom még egy akváriumot- szerintem….
Köszönetet kell mondanom minden önzetlen segítőmnek, Csillának, Tamásnak, Attilának, Balázsnak, Viktornak, és a családomnak, aki elviselte az egész napos kuplerájt, az állandó vízcsobogást, szűrőzúgást…..akik nélkül ez a nano nem jött volna létre.
Na még egy kép, és esküszöm, egyszer még megtanulok fotózni.