Az akvárium nem egy szabványméret: 55x26x28, 40 liter
Szűrés: EHEIM 2213, szűrőanyag: 1 liter siporax, szivacs, 1,5 liter Substrat Pro, Perlon vatta
Fűtés: JÄGER 25 W (szobában van az akvárium, úgyhogy elég)
Co2: Magasnyomású rendszer, üveg/kerámia diffúzorral
Világítás: DIY, 2x18 W (5600 K + 8500 K) napi 7 órát, plusz 2x11 W Aquael nano napi 4 órát
Talaj: ADA Amazonia I.
Táptalaj: JBL Florapol
Dekoráció: Red Moor fa, Dragon kő
Növények:
- HC (ami gyakorlatilag megadta magát a vízcserék során)
Echinodorus tenellus
Vesicularia ferriei 'Weeping'
Pogostemon helferi
Rotala wallichii
Rotala sp. ''green''
Indítás napja: Március 7.-e, azóta napi kb 50%-os vízcsere. ADA Bacter ball a szűrőbe, illetve az akváriumba is.
A növényeket két helyről rendeltem. Sajnos nem egy időpontba kerültek az akváriumba, így a Rotala wallichii eléggé elhúzott. A HC az úgy fest feladta, bár mintha kezdene észhez térni, csakhogy nagyrészt már az enyészetté lett, így valószínűleg újra kell ültetnem, vagy más kerül a helyére. Elképzelhető, hogy a 2x18 W világítás volt neki kevés, mert eleinte a 2x11 W nem ment, vagy a vízcserék tettek be neki. Csapvízzel cseréltem vizet (plusz vízkezelő), és reggelente. Pár napja este csinálom a cserét, miután kikapcsol a fény. Úgy látom ez jobban tetszik neki. Ami még közrejátszott, hogy nem megfelelő helyen volt a diffúzor talán. A hőmérő mellé tettem, balról, gondolván, hogy majd odakavarja ahova kell, de átraktam két napja, mert így jobban keveri az akváriumba. A víz hőmérséklete 24-25 celsius.
A kezdeti magas ammónia szint normalizálódik, még pár nap és szerintem élhető értéket fogok mérni.
Itt egy kép, mai, bár elég siralmas látványt nyújt még.

Egy vigasztal, tudom pár hónap és szebben fog kinézni (legalábbis remélem)