Mint már írtam, szeretném a szobámból lekötöztetni a pincébe a garnéláimat,egyrészről azért, mert állandó jó hőmérséklet van télen is nyáron is, és mert a család, sokat panaszkodik, a zajos akváriumokra, amely a bubik szétdurranásában rejlik.(én már megszoktam).
A másik dolog, pedig ,hogy a fa ablak keretek a magas páratartalom miatt elkezdtek szétrohadni, aminek nem örülök túlságosan.
A garnélákba őrülés miatt, már legalább egy éve nincsenek halaim, és azért hiányoznak, ezért arra gondoltam, hogy össze rakok egy halas akváriumot.(persze a családis mondta, miután meghallották, hogy pincébe költözés lesz, hogy azért legyen egy szép akváriumom, ami körül nincs kupi.)

Mivel, a szekrény rendszer adná a továbbiakban is a helyet az akváriumnak, sajnos túl nagy méretekben nem tudok gondolkozni.
Kb.: 65 liter.
Akváriumot készíttetni szeretnék, erre egy üveges havert kértem fel.
(szívesen ragaszatnék már akváriumot, de előbb mondjuk egy 30Literessel kezdeném)Esetleg, ha valaki tudja, hogy mennyibe kerül a síküvegnek négyzetmétere, és esetleg leszabva kb mennyibe kerül az üveg anyag az ne tartasa vissza információit..
Mivel külsőszűrőre nincsen keret, és a belső szűrő látványa és hatékonysága nem a leg jobb, ezért azt találtam ki hogy legyen egy kis szűrőház leválasztva az akváriumon belül.Ezt egy 500L/h-s szökőkút szivattyú hajtaná meg,és a fűtő is itt foglalna helyet.
Szűrő anyagnak bedig külsőszűrőbe való dolgokat pakolnék.(Ezt, ha odaérünk kitalálom, hogy pontosan mit.)

Egy kis vázlat az elképzelésről.
Egyenlőre enyit tudok mondani a projektről, amint meglesz az akvárium, és a többi leköltözött a pincébe, beszámolok az eseményekről.
Ha esetleg valakinek van tapasztalata az efféle szűrésről kérem ossza meg velem.
Üdv.: Norbi