aksia tetra aqua art 20 literese (ilyet nem vennék még 1x, de szép),
világítás: a gyári, asszem 11W (egyenlőre reggeltől estig, még majd automatizálom)
aljzat: bazalt, vékonyan
szűrés: low-tech minimal szivacsszűrő (picit nagyobb talpas szivacs van tervbe helyette, ha találok), heti ~20%-os vízcserékkel, meg egy házon kívülre száműzött légpumpa
dekor: némi vasfa egy kis jávaival (még nem indult meg), gömbmoha, anubias, sok-sok valisneria (épp kettő fajta) (ezek ültetéséhez is még kell némi fejlődés, tudom), mini békalencse és valami még be nem azonosított szép lebegő növényke.
lakók: ~20 red cherry, 1 törpe szívóharcsa (többet tervezek még belőle), 1anci (besegítő jelleggel), 3db fekete neon (még nem biztos, hogy maradnak), sok-sok csiga (a növényekkel érkeztek), 1db csigaevő csiga, hátha felveszi a kesztyűt...
tápozás: neptun növénytáp minimálisan
CO: nincs (mi az?

fűtés: szobahőmérséklet (nagyjából stabil, kicsit félek a nyártól...) Talán következő télre bealakítok valamit, ha kell majd.
háttér:fekete fotokarton üveg mögé (low tech/low cost, legjobb

víz: gyulai csapvíz pihentetve aquatannal bekezelve, ph és keménység terén ne kérdezzetek (ezzel úgy vagyok, ha bírják akkor jó, ha nem, akkor nem eröltetjük, de bírják, tehát jó!)
kemó:bio nitrivecet kapott indításnak az aksi
Amivel küzdök: a kezdő hibákból eredő (túletetés) némi planáriának tűnő élőlény (ezekre bevetettem a halakat), némi barnaalga (erre jött az anci is főleg), egyéb vizi élőlények, melyek a csapvízből jöttek elő (ezekre lesnek a neonok), kisebb ízlésficam, de üvegkavics meg búvár nincs...