Azért gondoltam megemlékezek erről is néhány gondolatban.
Ezt az akváriumot a hírhedt és igen veszélyes rágcsálónak, egy dzsungáriai törpehörcsögnek vásároltam.

Senkit ne tévesszen meg az ártatlan pofa. Egy vérszomjas fenevadról van szó.
Az akvárium a debreceni használt cikk piacon került a szemem elé. Ez olyan piac, ahova rendesen lábbal kell elmenni. Nincs netes része.

2500Ft-ot megért. Pár generáció leélte benne az életét a hörikből, de ez egy szörnyű véres story. Hagyjuk is.
Kikerült az udvarra és 1 évig nap szívta, eső mosta. Még szúnyoglárva rezervátum is volt.
Mondtam a páromnak, ha egyszer saját házunk lesz, akkor akvárium lesz belőle.
Így is történt. Soha nem akvarizáltam előtte. Fater ugyan nagy halas volt annó, de nekem abból 5 évis kori emlékeim vannak.
Sok hasznukat nem vettem. Megvettem mindenből a "valószínűleg elég lesz ez is" színvonalú kelléket, de csak azért, hogy
utána megint vennem kelljen mindent még egyszer, ami már jó is arra, amire szánták.
-Kiderült, hogy a fehér kvarchomokért szinte egy általam "kedvelt" hal sem rajong, csak nekem tetszik.
-Kiderült az is, hogy a gagyinak kinéző belső szűrő valójában tényleg gagyi is és 3 naponta kell takarítani, hogy működő képes maradjon.
-Világossá vált, hogy a halakat sem feltétlen az akvárium feltöltése után kell közvetlenül megvásárolni és beleborítani.
Igazság szerint az akvarisztikai témában járatlan embernek minden kérdésére kapott válaszra, újabb 3 kérdése adódik.

Nem is Én lennék, ha a zártszelvény vasállványt illetve a tetőt és a világítást nem magam fabrikálom.
Egészen jól sikerült. A tető sem lett rossz, bár annyira nem szép. Már mostani eszemmel 5x praktikusabbra és szebbre meg tudnám csinálni, csak lusta vagyok.
Célnak ez is megfelel. És most lehet röhögni. Így nézett ki mikor az első akváriumomat összeraktam és üzembe helyeztem.

2db 18W-os fénycső világítja és egy 100W-os automata fűtő fűti.

( hallom ám hogy röhögtök ! )
Igaz, ami igaz. Hasít a minimal design.

De ennek vagy 3-4 éve.
Egy idő után szép zöld lett a kvarchomok. Már nem is tetszett annyira. Az ancik meg azt hitték magukról, hogy kotrógépek.
Egyedül Ők érezték úgy, hogy jó a buli. Valamivel később volt egy design váltás. Itt már egy fokkal szebb az aksi, de a szép nem ilyen.

Itt kezdett az az érzésem támadni, hogy túl sok kiaknázatlan hely van még az állványon alatta, így fabrikáltam alá egy polcot.
Ezen eleinte a maradék kvarchomok és a környéken fellelhető kövek felhasználásával egy 30 literes kezdte meg pályáját.
Itt jöttek képbe az első garnéláim.

Az első garnéláim. (2 Amano és 10 Red Cherry)

Ezeknek vette át a helyét a hálószobában az 55l-es garnélás aksi.
Később ezek átalakultak ivadékneveldének. Ekkorra már az akvárium kapott egy Eheim 2213-as külső szűrőt is.
Lassan 2 éve a heti 20% vízcserét esővízből oldom meg. Azóta egészségesek és fittek a halaim. (kopp-kopp)

Végül az ivadékneveldék átkerültek a gyerekszoba szekrény tetejére és a 110 literes alá a polcra bekerült egy 90 liter körüli sügeres
akvárium. Erről nincsenek igazából jó képek. Próbálom rendben tartani, de a sügerek ebben nem jó partnereim.
Istentelen rontom-bontom gonosz kis koboldok. nem becsülnek meg semmit.

Erről majd megemlékezem legközelebb ha lesznek képek is róla.
Növények: óriás valiznéria, bleheri, meg elöl valami sóskának kinéző izé, ami néha szép néha csúnya, de nőni nem nő sehova.
Élőlények jelenleg:
-4 gyöngy gurámi
-2 paradicsom hal
-8 dánió
-4 ángszemű lazac
-8 platti
-1 öreg neon
-2 kolibrihal
-3 rózsás törpeszájú
-8 furcsa nevű gyémánt rubint lazac
-3 sziámi algaevő
-5 anci
-1 plekó
-1 dagadt gonosz basáskodó meggyhasú sügér Istenszindrómával (neki nem volt gyerekszobája, látom rajta)