ata7 írta:Akkor egy kis friss beszámoló.Sajnos 3 garnéla feladta a honosítást ,így jelenleg heten vannak. Pár dolog ami elgondolkodtató a vízparaméterekkel kapcsolatban. A Ph,és a keménység nagyjából megfelelő,de felmerült egy újabb probléma ,a nitrát. Mérések /Sera test/ alapján 50 mg volt az akiba,és ez sok ,kérdés e miatt hullottak-e el a garnik? 2x 30%-os vízcserével sikerült megoldani a problémát.Szóval most tökéletesek a paraméterek,remélem a tigrisek is így érzik és nem lesz több pusztulás. Megmértem a másik 3 akvárium nitrát szintjét is és hasonló eredményt kaptam /50 mg/ ,szerencsére ott nem okoz problémát se a garnéláknak se a halaknak. Egy tényező van ami közös mind a négy akváriumnál a növénytápozás,mégpedig Carbo,Green aqua mikro és makro,a javasolt adag fele,úgy látszik akkor ezek közül valamelyik okozza a gondot.A két dennerle akinál abbahagytam a növénytáp adagolást,így a nitrát szint maradt is 10 mg alatt .De felmerül a kérdés ,hogy milyen tápozást alkalmazzak a növények miatt,mert sajnálnám ha kipusztulnának.Szóval valakinek tapasztalata,hogy melyik növénytáp nem emeli a nitrát szintet ?
Én soha nem tápoznék garnélás akváriumban.
És a vadonfogottakat betenni egy tápozottba.....hát nálam nem egy bocsánatos bűn