Mindig is halogató típus voltam, no meg a fórumot sem akartam leterhelni

Smahajcsik Dórának hívnak. Alapvetően vidám, pörgős budapesti lány vagyok, szeretek fényképezni és imádom az állatokat. Az állatszeretet természetesen itthon is meglátszik. A szülői terror sokáig ellenállt a különböző szőrös, tollas jószágoknak, így maradtak a különböző pikkelyesek.
Az 'állatkert' két teknőssel kezdődött, ők voltak az első állataim. Ezután egy 10 literes akváriumot rendeztem be néhány guppinak, amiből hamarosan kész guppitenyészet lett. Innen már nem volt visszaút.. A következő akvárium egy 70 literes társas volt, és a guppik átköltöztek egy 40-esbe. Időközben két megunt Nelson teknős is hozzám került.
Mindig is szerettem a hüllőket, főként a gyíkokat, gekkókat. Szembejött a lehetőség, és lett egy afrikai zsírfarkú gekkóm. Így lettek kilakoltatva a guppik a 40-esből, és költözött be Lizike a terráriumába.
A "nagy" akváriumban már sajnos több hal és növény is áldozatául esett a tudatlanságnak.
Talán a sok kudarcnak köszönhetően egy időre abbahagytam az akvarizálást, az akváriumok ugyan megmaradtak a maradék hallal, a 9W világítással, és a hínárral, ami túlélőnek bizonyult.
Azonban talán egy éve megláttam néhány képet Nature akváriumokról. És eldöntöttem, hogy igenis kipofozom a 70est. És így is lett, a nature akváriummal ugyan köszönőviszonyban sincs (nem is volt cél), de dolgozom rajta, hogy egy középkategóriás növényesnek elmenjen.
Ezután jöttek a garnélák. Egy éve kaptam ajándékba 10-15 átlátszó kis mütyürt. Használati utasítás: ha nem lesz stresszes, szép piros meg kék garnélák lesznek! Zutty beborítottam őket egy kis akváriumba, és vártam a csodát. Asszem nem kell említenem, hogy a garnélák nem hogy pirosak, vagy kékek, de még átlátszóak is alig voltak

Idővel a redek is megérkeztek, és azt hiszem innen már mindenkinek ismerősen folytatódik a történet

Az akvarisztikán és a garnélákon kívül még sok hobbim van. Szeretek fényképezni, rajzolni, festeni, vagy bármilyen módon kreatívat alkotni. Több-kevesebb sikerrel, de lelkesedésem töretlen
A fentebb említett szülői terror is megtört azóta, ugyanis van két vadászgörényem. Imádom mind a két szarost, nagyon jófej állatok, mindig megnevettetnek. Sokat járok velük kirándulni, és találkozókra, tehát ez is betudható egy hobbinak

Szeretek korcsolyázni, és síelni, bár a síelésre az utóbbi időben nem volt lehetőségem. Lételemem a víz, imádok úszni, és eltökélt szándékom, hogy megtanulok wakeboardozni. Vonz még a kitesurfing, de egyelőre inkább távoli csodálója maradok ennek a sportágnak
Ezen kívül táncolok. Kb 2 éve kezdtem el salsázni, azóta is megmaradtam a latin táncoknál, teljesen rabul ejtett. Mindig feltölt, és jó a társaság is.
Sok minden érdekel, amire lehetőségem van, ki is próbálom. Így végignézve rajta kicsit hosszúra sikerült, de ha már rászántam magam, leírtam a kezdetektől