Sziasztok!
Hudák János vagyok, 36 éves. Miskolcon élek, az ÉMÁSZ-nál dolgozom, bár ez nem azt jelenti, hogy valamit is konyítok az elektromossághoz

Akváriumom - másokhoz nagyon hasonlóan - gyerekkorom óta volt, de a korai akvarisztika nálam (is) leginkább abban merült ki, hogy nem felejtettem el beszórni némi eleséget a halaknak

Aztán hosszú kihagyás után tavaly szeptemberben indítottam egy növényes (bár inkább halas) 112 literes akváriumot. Aztán az első halak beszerzése közben megláttam ezeket az édes "valamiket", amik jártak is, úsztak is és rendkívül mókásan falatoztak

Mint kiderült, garnélák voltak...

Mondanom sem kell, hogy utánaolvastam sok helyen és arra az elhatározásra jutottam, hogy belevágok. Vettem 6 darab amanot, majd 4 red cherry-t és négy sakurát. A halak jó társaság (lazacok, pandák, semmi vérengző vagy vad), így a garnéláim láthatóan remekül élnek...olyannyira, hogy az amanoim folyamatosan petések. Még több utánaolvasás után beszereztem két kis akváriumot, ill. minden technikát, tengeri sót, folyékony tápot hozzá és egy hete van külön az egyik petés amano mama, most várjuk az első szaporulatot
A fórum remek, igaz, még sok mindent kell olvasnom és tanulnom, de remélem, jó úton haladok!