Melinda kérdez

Minden egyéb téma

Re: Melinda kérdez

HozzászólásSzerző: Frettner » 2010.11.11. 14:57

Melinda írta:Értem lehet akkor énis ezt teszem, de gondolom semmiképen se lehet kezeletlenül vagy rögtön beönteni, gondolom eleve a klór megölné a jó bacikat..

Főleg meg a garnélákat.....
Pihentesd egy vödörben 2-3 napig a vizet. De amúgy a Sera Aquatannak semmilyen káros hatását nem észleltem. Pesze nem azonnal öntöttem be a kezelt vizet, hanem másnap.
Most, amíg bejáratós az akvárium, nyugodtan használj Aquatannal kezelt vizet, pár perc múlva beöntheted.
Ha már meglesznek a garnik, csak állott, kezeletlen csapvizet ajánlok. Szerezz egy 12-15 literes műanyag vödröt, aminek van teteje.
Frettner
King kong

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.11. 15:04

eben akkor én se fogom kezelni csak álni hagyni 4 napot.
A vödör tetejét rendesen rápattinthatom (gondolom légmentes), vagy kell hogy levegőzzön?
Melinda
Mosura

HozzászólásSzerző: Frettner » 2010.11.11. 15:18

Melinda írta:eben akkor én se fogom kezelni csak álni hagyni 4 napot.
A vödör tetejét rendesen rápattinthatom (gondolom légmentes), vagy kell hogy levegőzzön?

Én zuhannyal töltöm a vödrömet, azzal is szellőzik. És ne pattintsd rá szorosan körbe, csak félig. Elöl. Néha megkeverheted. És ne hagyd állni 3-4 napnál tovább, mert megposhad. Csak akkor használd, ha színtelen, szagtalan.
Frettner
King kong

HozzászólásSzerző: Dzsolo » 2010.11.11. 16:27

Véleményem szerint a Red Cherry kiirthatatlan nyugodtan lehet nekik azonnal beönteni a csapvizet nem okoz kárt a klor sem. Nincs értelme miattuk 4 napig kerülgetni egy vödröt ezek nem CRS garnélák egy pohárban is elvannak 4-5 napig persze mindenkinek szive joga azt csinálni amit akar, de tök értelmetlen ezek a jéghátán is megélnek :lol:
Dzsolo
Mosura

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.11. 16:54

Dzsolo írta:Véleményem szerint a Red Cherry kiirthatatlan nyugodtan lehet nekik azonnal beönteni a csapvizet nem okoz kárt a klor sem. Nincs értelme miattuk 4 napig kerülgetni egy vödröt ezek nem CRS garnélák egy pohárban is elvannak 4-5 napig persze mindenkinek szive joga azt csinálni amit akar, de tök értelmetlen ezek a jéghátán is megélnek :lol:

Lehet ők igen de szerintem a jó bacikat kinyírná a klór... szóval elfér az a kisvödör.. akkor ál majd csak 3 napot nyitva és akkor cask nem izélődik meg...
Melinda
Mosura

HozzászólásSzerző: spuc » 2010.11.11. 18:30

Lehet ők igen de szerintem a jó bacikat kinyírná a klór... szóval elfér az a kisvödör.. akkor ál majd csak 3 napot nyitva és akkor cask nem izélődik meg...

Én 1 napot szoktam állatni, aquatant teszek bele. Volt már olyan hogy megfeledkeztem a vízről és pár nap múlva "szaga lett", én azért nem szeretem állatni túl sokáig.
spuc
Panda

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.11. 18:37

Jó akkor lehet 2 napot hagyom csak, majd kitapasztalom hogy a 2 nap elég e, anyit csak kibir a víz.. ha nem akkor klórtalanítok és úgy várok vele 1 napot..
-----------------------------------------------------
Mellesleg, a red cherryk vizét megnézzem majd keménység ügyileg? vagy általába a csapvíz itt pesten megfelelő? szóval kell vennem valamilyen tesztet? (edíg nem vettem semmit merthogy állítólag ezek simán bírják..)
Melinda
Mosura

HozzászólásSzerző: szentgyo » 2010.11.11. 18:48

Melinda írta: kell vennem valamilyen tesztet? (edíg nem vettem semmit merthogy állítólag ezek simán bírják..)

Keménység, PH és Nitrát teszt mindig jó ha van otthon.
szentgyo
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Frettner » 2010.11.11. 21:11

Melinda írta:Mellesleg, a red cherryk vizét megnézzem majd keménység ügyileg? vagy általába a csapvíz itt pesten megfelelő? szóval kell vennem valamilyen tesztet? (edíg nem vettem semmit merthogy állítólag ezek simán bírják..)

Nem kell nézegetni, jó az ahogy van. Mert mi van ha kitalálod, hogy nem jó? Nekiállsz vegyészkedni???? Ááááááá :P
Frettner
King kong

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.11. 21:54

Frettner írta:
Melinda írta:Mellesleg, a red cherryk vizét megnézzem majd keménység ügyileg? vagy általába a csapvíz itt pesten megfelelő? szóval kell vennem valamilyen tesztet? (edíg nem vettem semmit merthogy állítólag ezek simán bírják..)

Nem kell nézegetni, jó az ahogy van. Mert mi van ha kitalálod, hogy nem jó? Nekiállsz vegyészkedni???? Ááááááá :P

Az igaz, remélem jólesz nekik ami van... ha mégse majd megszokják :D
Melinda
Mosura

ElőzőKövetkező

Vissza: Vegyes témák