Melinda írta:Van egy garnéla amelyik az egész testén televan nagyon apró citromsárgás fehéres pöttyökkel, nemtudom lefotozni mert olyan aprók.
Különítsem el? ez valami betegség?
Moszat írta:Melinda írta:Van egy garnéla amelyik az egész testén televan nagyon apró citromsárgás fehéres pöttyökkel, nemtudom lefotozni mert olyan aprók.
Különítsem el? ez valami betegség?
Nem betegség, némelyik garnéla ilyen. A red cherry nagyon változatos fajta, létezik fehér pöttyös, a hátán csíkos és csak piros változata is.
Melinda írta:Ma telt le a 4 hét, és mindegyik garnéla teljesen jól van ! Pedig már a 3.-4. napon bekerültek....
2-3 naponta cseréltem 20% vizet és naponta öntöttem be baci lötyit.. szóval nem kell megvárni a 4hetet ha ezt megcsinálod...
szentgyo írta:Nagyon sajnálom, hogy ennyire kevesen fogadják meg azt, amit írok. 3 nagy "alapelv" van, amit folyamatosan szajkózok, de egyre inkább úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen koptatom a billentyűket...
1., Az akváriumot minimum 4 hétig járassuk, mielőtt garnélák kerülnek bele, ez egyébként az aktív talajokra fokozottan igaz
2., Minimum 10 garnélával indítsunk (jelen esetben ez rendben van)
3., Türelem, türelem, türelem és türelem -> egyébként ez a kulcsa az egész garnélázásnak.
Persze lehet, hogy nem lesz semmi baj velük (kívánom neked, hogy ne legyen) és minden rendben fog a továbbiakban zajlani... Ebben az esetben persze jön majd a "na ugye csak feleslegesen túlmisztifikálom az egészet, nálam így is működik" és ez majd szépen tovább fogja gerjeszteni magát és végső következtetés pedig az lesz, hogy minek várni. Higgyétek el nem ez a helyes út!
ata7 írta:Igen ,azért egy dolgot ne felejtsünk el, RC garnélákról van szó,amik a legigénytelenebb garnélák.Szóval ami működik náluk az tuti nem fog működni más fajoknál,fajtáknálúgyhogy célszerű betartani a "szakma" aranyszabályait amit Pisti ennyit szajkózott .
Melinda írta:Ma telt le a 4 hét, és mindegyik garnéla teljesen jól van ! Pedig már a 3.-4. napon bekerültek....
2-3 naponta cseréltem 20% vizet és naponta öntöttem be baci lötyit.. szóval nem kell megvárni a 4hetet ha ezt megcsinálod
AMúgy ma észrevetem valami nagoyn apró fehére lényt, az aksiba, ami kb 3 centiket ugrik, valami vizibolha? egy pillantás alatt arrébkerül 3 centit..
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég