Szerintem ez a garnéla a következő a listán, aminek a pontos meghatározása szubjektív lesz és megint beleütközünk majd a Sakura elnevezés miatti problémakörbe is, tehát mi alapján nevezhetünk egy garnélát Rilinek?!
Nemrég, kb. 2 hete voltam egy osztrák tenyésztőnél, aki felakarta számolni a tenyészetét. Nem volt egy nagy garnélás a srác, inkább kufárkodott és Exoticára kimászkált a haverjával, hogy horribilis árakon eladják a vackaikat, de nem is ez a lényeg. Az egyik Dennerle Nano akváriumban pár sima heteropoda és Amano mellett csimpaszkodott a szűrőn egy korántsem átlagos, a srác által Red Cherrynek titulált piros garnéla, aminek a hátán a fej és a farok kivételével egy nagy átlátszó folt díszelgett, pont mint a Rili garnélákon. Kérdezgettem az előéletét, de sokat nem tudtam meg, csak annyit, hogy az egyik ismerősnél jött ki, ő meg elhozta oszt bedobta a heteropodák közé (gratulálok, mondtam magamban).
Ahogy néztem Silane képein is változatos képet mutatnak. Gondolom még kevés az információ ezekről a színhibás Redekről és a továbbtenyésztésükről, de mindenesetre az tuti, hogy mostantól jobban figyelem majd a saját Red cherryjeimet, hátha találok egy Rilit.

Rili vagy nem Rili, ez itt a kérdés... (Ha Haha Hahahaha)
Jó szerencsét; Balázs