Szia,
Hát én nem szívesen keverem a különböző változatokat, mert egy nagyon érdekes kérdést vet fel, pl hogy a RC x Sakura garnéla utódai mik lesznek? A csúnyábbak RC-k, a szebbek pedig Sakurák? De ha a szebbeket külön teszed, elkezdenek szaporodni, akkor nekik az utódaik mik lesznek?
Anno valahol így kezdődött nyilván, mire a sakurák meglettek (bár lehet valamit kevertek bele, ezt sajnos nem tudom...) de ez otthon azért elég sok generáció alatt megy le...
Ami a csoki sakurákat illeti nagyon jó kérdés, de sajnos nem tudom rá a választ és elég valószínű, hogy erre senki nem fog tudni válaszolni. Ezek mindig hatalmas titkok, hogy hogyan keletkeztek az egyes változatok... A taiwan bee állítólag véletlen mutáció, fene tudja...
Épp ez van a Neocaridina színváltozatoknál is. Én szvsz a csoki sakura valaminek a kereszteződésével jött létre, nem csupán szelekcióval.
Viszont ha van kedved játszani egy kicsit a színekkel, tök jó empirikus tapasztalatokat szerezhetsz, amit nagyon szívesen vennék, ha megosztanád