stevo írta: Halk volt, a tisztítása picit macerás, de ez igaz az összes belső szűrőre. Ha ki akarod venni, akkor a matéria visszaesik az akváriumba...
Tanulmányozgatom a gyári szűrők megoldásait, ha másért nem, „kölcsönvehető” ötletekért.

A legtöbbnél két olyan problémát látok, ami engem eléggé zavar.
Az egyik, amit te is írtál, hogy macera a karbantartásuk. Ki kell venni, szét kell szedni az egészet, ha bármit takarítani szeretnél. Így nehéz az akvárium „természetes” részévé tenni őket. Nem lehet dekorral körbeépíteni vagy mohafal mögé rejteni. Pláne ha még a formája is olyan, mintha egy sci-fi film kelléke lenne.

A másik, hogy a legtöbb esetben inci-finci falatnyi szivacsokkal akarják megoldani a szűrést. (Tisztelet a kivételnek) Az egyik szűrőnél egyenesen azt írja, hogy cseréld hetente az előszűrő anyagot! És persze csak a saját betétjét rakd bele. (Más nem is passzolna a lehetetlen formájú rekeszbe.) Egy ilyen pici szűrőfelületet édes-kevésnek érzek. Másrészt eléggé lehúzás szaga van a dolognak.
A legtöbb esetben pedig egyáltalán nem nevezném garnéla biztosnak a szűrők kialakítását.
Persze lehet, hogy csak én vagyok túl kritikus…