Elnézést kell kérnem a képekért ,de érdekes módon az nap a helyszínen meghalt a fényképező és muszály volt telefonnal képeket készítem amiért most nagyon haragszom.....

Már nagyon rég el szerettem volna jutni erre a kiállításra mert mostanában sajnos semmilyen kiállításra nem tudtam eljutni így időszerű volt és úgymond "kiéhezet" egy ilyen jellegű rendezvényre.

Valamilyen szinten fontos volt a számomra a rendezvény ,hogy felmérhessem az Osztrák piacot és kapcsolatokat gyűjtsek. Sajnos elvárásaimnak megfelelően igen kevés osztrák akvaristával sikerült találkoznom.
Érdekes módon vagy pontosabban okos módon rengeteg külföldi képviselőt láthatunk kint. Nagy örömömre sikerült több magyaral beszélni és nagy vágyam tejlesült mert megismertem a vízínövény beszállítót akinek a növényeit már idők óta használom így egy igen értékes ismeretségre tettem szert

Nos megpróbálom akkor összefoglalni a területeket. Azzal tisztában voltam ,hogy az Osztrákok nagy kedvenc háziálata a macska. Hihetetlen ,de óriási kínálat volt különféle macska típusokból. Szintén rengeteg külföldi tenyésztő képviseltette magát a macska osztályon és meglepődve tudatosult bennem ,hogy csak elvetve láttam ,kutyákat. A legtöbb kutya a kiállításon egyszerűen a vendégek által a helyszínen sétáltatott kutya volt

Tengeri akvarisztikában nem volt egy óriási képviselet viszont amit láttam kint tengeri akváriumot az mind a szememben első osztályú volt le a kalappal

Terrarisztikából is voltak kiállítók ,de szerintem méretben ők is elhanyagolhatóak voltak.

Most érek a tetőpontra : garnélák . Sikerült pár igen szép példányt látnom ,gyönyörű kardinális garnélákat és CRS-eket látthattam amindek nagyon örültem

Ahh szegények

Hal kínálatal viszonylag meg voltam elégedve ,de az sem egy egetrengető mennyiség volt ,de lehet ,hogy én vagyok már már nagyon kritikus.
Meg kell ,hogy mondjam egy kicsit meglepődtem az oriási növényes akvárium kínálatól. Volt egy két nagyon szép darab. Igazából nem kellene meglepődnöm hisz az első Austrian Aquascaping Kontest volt viszont ha ebből a szemszögből nézzük akkor kedves barátaim mi magyarok simán ráverünk az Osztrák Aquascaperekre

Majdnem elfelejtettem említeni természetesen az akvarisztikán belül a nagyobb nevek portékáját is megcsodálhatunk mint pl.: Sera , Tetra ,Dennerli
Dennerli növény vásár (DRÁGA)

Öszegészben nem volt egy rossz kis rendezvény bár az igényeimet nem elégítette ki megfelelően ,de ez már az én problémám. Ez természetesen csak az én véleményem és elnézést kérek ha valamit nem megfelelően írtam le . Fent tartom a hibázás jogát

A többi képet az alábbi linket tekinthetitek meg:
https://picasaweb.google.com/1127757608 ... pfom5mUkAE