Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én állandóan bosszankodtam amiatt, hogy az eleséget elcipelik a garnélák a susnyásba. Ha az Amanoknak is kedvük szottyant a tápra, nem tudtam megakadályozni, hogy bevonszolják a növények közé, vagy felüljenek vele egy faágra.

Ma aztán fabrikáltam egy olyan etető féleséget, amiből nem tudják kiszedni a tápot, csak darabokban és elvinni sem bírják, mert nehéz.

Szóval hosszas keresgélés után találtam egy kis tégelykét, ami pont belepasszolt egy műanyag csőbe. A csövön körben kis lyukakat fúrtam és damillal beszőttem a végét jó szorosan, majd levágtam megfelelő nagyságúra.

Néhány kavicsot tettem a tégely aljába nehezéknek, de sztem pl. sóder is megteszi.

A kavics tetejére szivacs került. Ennek az a funkciója, hogy az eleséget hozzányomja a damilhoz.

Végül mehet rá a "tető". A lyukak elég nagyok ahhoz, hogy könnyen ki tudják eszegetni az eleséget, de elég kicsik ahhoz, hogy ne tudjanak nagyobb darabokkal ellógni.

Mint említettem, nem szépségdíjas, de a garnuszoknak tetszik. Funkcionálisan is megfelelő, könnyen újra tölthető.

Remélem, megnyerte a tetszéseteket az ötlet...