Arra jutottam, hogy a foszforsav lenne a legjobb eszköz a víz savanyítására, többek közt azért, mert úgy hallottam, hogy ez az a sav, ami inkább elő szokott fordulni természetes vizekben, ahol élnek is élőlények, a sósavval ellentétben. Mások nem tudom, hogy hogyan viszik le a ph-t 6 közelébe, de nekem "természetes" úton, természetes anyagokkal, viszonylag alacsony változó keménységű vízzel csak a 7-et sikerült megközelítenem.
A foszforsav mellékhatása az, hogy serkenti az algaképződést, ez viszont egy pozitívum a garnélatartóknak, mivel ezt eszegetik kicsik nagyok, de főleg a kisebbek. Akinek nem tetszik mondjuk az algás hátfal, az meg kaparászhatja, így még könnyebben fogyasztható lesz a garnélák számára.
Én szereztem is foszforsavat, most egy patikai kiszerelésem van, ami 80%-os koncentrátum.
Ha valaki kipróbálja ezt a savanyítási módot, az ne felejtsen el óvatosan bánni ezzel az anyaggal.
Ha valaki már használta, megköszönném, ha leírná a tapasztalatait, és hogy pontosan milyen eszközökkel, milyen módon alkalmazta.
Foszforsavat lehet kapni elvileg gazdaboltokban, ha jól emlékszem vízkőoldó tulajdonsága miatt szokták ilyen helyen árulni.
Kinek mi a véleménye erről az anyagról?