myk74 írta:Köszi az ötletet,eszembe sem jutott a tüzép,barátom ott dolgozik és már mozgósítva is van!Kerámia gyűrüvel a redeknek akarok kedvezni hogy legyen egy kis privát szféra nekik!Elég drága a kerámia gyűrü ,pláne a neves cégek tipusai,azzal még várok hátha ráakadok egy maréknyira valamelyik hírdetésben,vagy ha valakinek van kérem jelezze,az árat megbeszéljük!
MissMuss írta:Tényleg egyre szebb:) grat!
Nálam elvan a vizicsillag garélásban is, szerintem nem lesz vele gondod. Nem kell kötözni, le kell ültetni rendesen, és majd szépen meggyökeresedik. Szerintem a 3x2 tő szerencsésebb lesz, szeret oldalhajtásokat hozni, és ha túl sűrűn van lesárgulnak az alsó levelek. Vagy akár teheted külön-külön mindegyik tövet, 2-3 centis közökkel, egy idő múlva be fog bokrosodni. Elég könnyen törik a szára, vigyázz az ültetésnél.
Moszat írta:
Nos, ha ez Microsorum, akkor megeszem joghurtos salátaöntettel. Még a pünkösdi rózsára is jobban hasonlít. A linkkel valami nem stimmel, csak a saját képeim látom alatta(Vagy én vagyok a hülye)
brutalmonk írta:szóval. ez a növény úgy gondolom bolbitis heteroclita. de lehet hogy nem
találtam egy török oldalon leírást a levélvégi kinövésekről... azt írják hasonló mint a microsorium, de nem az. azt még nem fejtettem meg hogy csak tápanyagfelvételre használja, vagy fejlődik is belőle valami új növény. "gyenge" a török tudásom
http://www.akvaryumforum.com/forum/bitki-forumu-4/971-bolbitis-heteroclita.htm
Amano könyve szerint, szereti az árnyékot, sose tegyük túl erős fény alá. Gyökereit nem szabad a talajba ültetni mert berohad. 22-27celsiusfokon boldog, lágy, középkemény vízben. víz alatt tartva erősen cakkos lesz a levél, emers állapotban kevésbé.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég