xman írta:Hello!
Az a legjobb, ha msik akváriumból , rendszeresen csavarsz bel egy adag bacit.
Külön, nem fontos szerintem venni.
Víztesztből nem árt ha van a háznál nitrát , ph és keménység teszt.
A nitrát teszt, olyan 2-3 ezer közt mozog, ebből mondjuk jbl ,sera de amelyik tetszik.
A ph tesztből és a keménység tesztből, a Neptun teszteket ajánlanám, pár száz forintból meg van a két teszt és jók is.
A ph-tesztnél fél fokonként van a skála, szerintem ez elég pontos a garnélázáshoz.Főleg, ha nemvalami érzékeny fajt tartasz.
Remélem segítettem
Norbi
myk74 írta:xman írta:Hello!
A nitrát teszt, olyan 2-3 ezer közt mozog, ebből mondjuk jbl ,sera de amelyik tetszik.
A ph tesztből és a keménység tesztből, a Neptun teszteket ajánlanám, pár száz forintból meg van a két teszt és jók is.
A ph-tesztnél fél fokonként van a skála, szerintem ez elég pontos a garnélázáshoz.Főleg, ha nemvalami érzékeny fajt tartasz.
Remélem segítettem
Norbi
Köszi!Holnap megnézem lehet-e ilyen Neptun tesztet itt nálunk venni!Nitrát teszt később ,fizu után!Egyenlőre Red cherry-vel kezdek,és majd később jöhet majd más is!
Még egy kérdés:pár napja megy az aki ,és ma megjelent a szőlőtőkén sok helyen egy pár apró fehér folt,nagyon aprók és olyan mint egy penész.Csináljak vele valamit,vagy vegyek 3-4 alma csigát és hagyjam hogy lakomázzanak rajta?Köszi Üdv!
xman írta:myk74 írta:xman írta:Hello!
Remélem segítettem
Norbi
Köszi!Holnap megnézem lehet-e ilyen Neptun tesztet itt nálunk venni!Nitrát teszt később ,fizu után!Egyenlőre Red cherry-vel kezdek,és majd később jöhet majd más is!
Még egy kérdés:pár napja megy az aki ,és ma megjelent a szőlőtőkén sok helyen egy pár apró fehér folt,nagyon aprók és olyan mint egy penész.Csináljak vele valamit,vagy vegyek 3-4 alma csigát és hagyjam hogy lakomázzanak rajta?Köszi Üdv!
Hello!
Én a szőlőtőkénél csak ilyen fehér nyálkás átlátszó trutyit észleltem eddig.
Az eltőnik idővel.És nem árt senkinek.Megpróbálhatod a csiguszokat.
myk74 írta:Most már nekem is ilyen nyálkás trutyi kezd kialakulni rajta,víz nagyon tiszta hála az égnek,almacsigát még nem vettem itt 600ft-ot kérdek darabjáért az egyik boltban.Horror!Ph és keménység teszt sincs az a Neptun fajta!Üdv
MissMuss írta:Saját tapasztalat a trutyi kontra csigával:
Csiga mászkál, széttúr mindent és összeszarik mindent. Trutyi marad...
De lehet csak a csigáim voltak túl finnyásak...
Kis ancit szoktak még ajánlani, az tényleg lepucolja, csak nehéz utána kipecázni
Ha még mobil a fa, ki is veheted lemosni, visszajön rá párszor a nyálka és feladja.
myk74 írta:Növény eldőlt milyen lesz:gömbmoha,microsorium pteropus,hemiantus.Nehéz itt beszerezni ezeket,de majd rendelek a netről valahonnan!
myk74 írta:Növény eldőlt milyen lesz:gömbmoha,microsorium pteropus,hemiantus.Nehéz itt beszerezni ezeket,de majd rendelek a netről valahonnan!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég