Nya írta:RO-t szerintem mindenképpen szerezz be,azt a garnik is meghálálják,én még a "csapvizes"garnik vizét is keverem RO-val.Egyszerűbb mint gyantával lágyítgatni!És hosszú távon még anyagilag is jobban jössz ki vele!
Egyszerunick írta:1 liter kevertágyas műgyanta 800 forint körül van, viszont ha visszaviszed az elhasználtat a boltba, akkor ha jól tudom ennek a feléért adják az újabb 1 litert. Én próbáltam gyantázni, de nekem el sem fogyott az egy liter és már meguntam. Sokkal egyszerűbb az ro-t használni és hosszútávon elvileg jobban megéri.
Beni írta:Sosem volt szivacsszűrőm, de Nekem furcsán hangzik, hogy több a vízszállítás, mint a levegőmennyiség. Valahogy nem tartom lehetségesnek, sőt, inkább csak a levegőmennyiség felét tudnám elképzelni. Persze Én csak kibic vagyok...
Frettner írta:Egyszerunick írta:1 liter kevertágyas műgyanta 800 forint körül van, viszont ha visszaviszed az elhasználtat a boltba, akkor ha jól tudom ennek a feléért adják az újabb 1 litert. Én próbáltam gyantázni, de nekem el sem fogyott az egy liter és már meguntam. Sokkal egyszerűbb az ro-t használni és hosszútávon elvileg jobban megéri.
Egy liter gyanta 1800 Ft. 800-ért cserélik regeneráltra. Ezzel kb. 100 l. nullás vizet tudsz csinálni. az RO készülék persze praktikusabb. Csak éppen meg kell venni, felszerelni, cserélgetni benne a szűrőt néha, és a víz 70 %-a pocsékba megy..... tehát 100 liter RO víz előállítása során 300 liter ivóvíz vész kárba.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég