Sziasztok!
Eddig "csak" olvasója voltam a fórumnak és boldog vagyok, hogy alkalmat találtam végre, hogy hozzá is szóljak

!
Szóval egy ideje már használok tebang levelet a 100L-es társas akváriumomban, ahol garnélából redeket és amanókat tartok. Kezdetben nem figyeltem oda milyen leveleket használok. Azonban idővel felfigyeltem pár dologra ami megmutatta, hogy levél és levél között is lehet óriási különbség!
Sajnos a levelek osztályozásánál szinte kizárólag azok alakjával, fizikai épségével foglalkoznak, holott ez a mi szempontunkból édes mindegy!
Tapasztalataim szerint szeretik a leveleket (és akkor színez leginkább), ha a levélnek határozott édeskés, kissé émelyítő avar illata van. Ha nincs, az csak egy levél. Nem AZ a levél.
Kis kutatás után azt találtam, hogy a legjobb leveleket a természetből gyűjtik. Azok a legillatosabb levelek, amik a hatóanyagokat életük végéig szívják magukba és MAGUKTÓL hullanak le, nem pedig a szüretelő brigád vágja le idő előtt. Ezek a levelek bizony töredezettek lehetnek, lehet rajtuk lyuk, esetleg nem fej méretűek de annál jobb minőségűek!
Nekem egyetlen levél elszínez 100L vizet gond nélkül úgy, hogy előtte kifőzöm és alóla leöntöm a sötétbarna lét!
Szóval mindenki szagolja meg a leveleit ... MOST.... , és döntse el mennyire intenzív az illata

!
Összehasonlításképp keressetek a Terraplázán az Akvarista standnál, viszek ki tebang levelet. Akit érdekel, annak adok szívesen

!