Sajnos nem maradtak meg a picik akkor sem.
Volt megint egy petésedés, és láttam is után kicsiket megint, de aztán semmi.
Egész tegnapig, míg egy 1cm-es, már csíkos kölök kutatott kaja után a nagyokkal együtt. Egyet láttam, őt többször is, remélem most már rendben lesz. Eddig nem maradtak meg ekkora korukig, még csíktalan korukban eltűntek.
Volt elhullásom is, de a nagyok közül, 2,5-3 éves lehetett már az a példány, ami elpusztult. Teljesen bepirosodott, mintha RC lett volna (előtte pritamin paprikát kaptak, szokás szerint - lehet hogy attól?).
Többetekkel beszélve elkezdtem lágyítani a vizet. A legdrágább, de nekem a legegyszerűbb megoldáshoz folyamodtam, ioncserélt vízzel keverem a csapvizet, és úgy állítom elő a cserevizet. Most 2l ioncserélthez teszek 3l csapvizet, és azzal cserélek. Tegnap volt a második csere, és ma reggelre nem láttam semmi károsat, mászkálnak, kutatnak. Nem fogom beállítani a vizet megadott értékre, ilyen keverési aránnyal fogok mindig vizet cserélni, így egy idő után az egész térfogatra vetítve is ez lesz az arány, terveim szerint 9nK körül áll be, és remélem a pH 7 körül, vagy nagyon picit alatt lesz (most ezek az értékek 14nK és pH7,6 körül vannak).
Készítek majd képet is, most úgyis nagyjából letakarítottam az algát a fotóverseny miatt (bár, a többi képet elnézve esélytelen vagyok

).