Régebben dolgoztam egy akvarisztikai üzletben. Kaptunk egy megrendelést 3000l-es (3m x 1m x 1m)tengeri akvárium összerakására. Az akvárium akkora volt, hogy helyben kellett összeragasztani. Az akvárium oldallapjai 3db 10mm-es ragasztott üvegből volt összerakva. A megrendelő azt szerette volna, hogy egy hét múlva már gyönyörködhessen a tengeri élővilágban

(aki egy kicsit jártas a tengeri akvarisztikában az tudja, hogy legalább 3 hónap kel ahhoz, hogy élőlényekkel pakolja tele az akváriumot). A főnök kitalálta, hogy a ragasztás utáni 4. napon beindítjuk a medencét, gondolom az hajtotta, hogy minél előbb pénzhez jusson. Mondta neki az üveges szaki, hogy egy kicsit korai időpontot tűzött ki az akvárium elindításához, ugyanis legalább 2 hét mire a 3cm-es ragasztási felület megköt. Erre ő, 4 nap bőven elég a szilikon száradásához. A kitűzött napon kivonultunk, beraktuk az élőköveket, 1000l bejáratott tengervizet, + közel 2000l helyben kevert vizet. 2 nappal rá beraktuk az élőlények. A nyolcadik napon kaptuk a telefont, hogy menjünk már ki, mert elkezdett szivárogni a medence

. Mire kiértünk, addigra rendesen spriccelt a víz a ragasztás mentén. Víz leereszt (kb. 1500l

) a szivárgás alá, üveges szakinak telefon, hogy lenne egy kis munka. A főnök kivételesen most megvárta a ragasztás utáni száradás 2 hetét, és csak utána töltöttük fel az akváriumot. Még az volt a szerencse, hogy a kiömlő víz, a pár méterre lévő úszómedencébe folyt

.
Ezt most tulajdon képen nem azért írtam, hogy elriasszalak a ragasztott akváriumoktól

....csak előjöttek az emlékek.
Egyébként, ha még mindig gondolkodsz hajlított elejű akváriumról, akkor tudom ajánlani az Aquatic Nature teknőit. Megfelelő üvegvastagság, szép ragasztás.