Na, ha ez így megy tovább, előbb utóbb idetalálnak az akvaristáról, mert oda órák óta nem lehet belépni.....
Dezső
Dzsolo írta:Én sem tudtam délelőtt belépni de azonnal átjöttem ide![]()
viszont van egy beszélgetős témámaki tud az segithetne benne
Szeretnék továbblépni én is a Red Cherry garnélánál, igazából CRS garnélát szeretnék de a CBS is nagyon tetszik, ugyebár ezek a garnélák már nem olyan olcsóak minta Red Cherry, bár nekem nem volt olcsó belőlük, mert az első csapatott 200/db áron vettem, persze már ekkor is árultak 100Ft-ért bőven de nekem azok nem kellettek, mert nem akartam csalódni bennük, de meg kellett állapítanom a későbbiekben, hogy a szentgyo garnélái sokkal szebbek ezért a hétvégén vettem tőle is, és a későbbiekben ezeket az egyedeket fogom meghagyni, persze mivel szabadulni akart tőlük ezért elég jutányos áron adta mindössze 150/db áron sikerült hozzájutnom, de ki jelenthetem nagyon megérte, gyönyörűek.
Ezt bevezetőnek csak azért írtam mert a CRS-ekkel kapcsolatban, mert már itt a fórumon olyan dolgokat olvastam ami igencsak félénkké tett beszerzésük terén pl. nem szeretnék Gold bee- mix et venni, de van egy ötletem kitől kell majd beszereznema tartásukról szeretnék több információt megtudni ha lehetséges, én vázolom az elképzelésemet és igyekszem megvalósítani is, de tudásom messze nem teljes még, egy 22literes 30*30*25 üveg - tolótetős akváriumba szeretném őket tartani, hogy a szökésüket elkerüljem, a tartásukat csak RO vízben képzeltem el mert ők már a savas környezetet igénylik, a szűrés szivacsszűrővel lesz megoldva és a víz savasan tartására tebanglevelet és tőzeget használnék, vízcserére hetente kétszer lenne szerintem ez elég, hogy a nitrát vagy nitrit szint ne emelkedjen meg, de addigra szeretnék beszerezni egy gyorstesztet is mert az nem áll rendelkezésemre jelenleg, a táplálásukat Shirakura táppal és egyéb friss zöldséggel szeretném megoldani (spenót, pritaminpaprika, répa,)
Kérdésem az lenne, hogy mi az amivel nem számolok és kellene ha beruházok ezekre a kis apróságokra, illetve mennyi az a minimum amit meg kell venni belőlük (áruk miatt túl sok úgymond plusz példányt nem szeretnék)
és a megvilágítás ez örök kérdés, most a másik ilyen akira én barkácsoltam egy 9W enerhiatakarékos izzós világítást majd a jávai moha eldönti mennyit ér
Frettner írta:
Szasztok,
Először is, a Black diamond, az CBS.....tulajdonképpen.
Továbbiakban menjünk sorba
- a CRS-ek nem szökdösnek, de azért jó ha le van takarva az akvárium...
- az RO víz jó ötletfőleg valamilyen aktív talajjal, ami stabilizálja. Mondjuk, Akadama, Shirakura red bee sand, Aquatic nature shrimp soil, de ezen kívül még van jópár féle, szeptembertől lehet kapni Oliver Knott talajt (majd)....
- 22 literre valóban elég egy szivacsszűrő, olyan nagyobbacska, meg valami kisebb belső szűrő.....
- az Ro vizet nem kell savasan tartani, mitől változna a pH?
- a tőzeg fölösleges, és nem tesz jót, erősen színezi a vizet és a garnélákat.....
- a tebanglevél jó, de inkább kajának, és antibiotikumnak....
- vízcsere HETENTE 1X, (EGYSZER) MAXIMUM 30%, többet nem szabad, inkább kevesebbet, gyakrabban sem kell, inkább ritkábban. Inkább jobban szűrni, és ritkábban cserélni....
- gyorsteszt helyett jobb egy csöpögtetős Neptun PH és egy Keménység teszt.
- világításnak 9W bőven elég....
- kajának jó lehet Mosura, Shirakura, Ebita.....és sok zöldség: spenót, kutyatejlevél, sóska, lóhere, saláta, uborkaszelet, cukkíniszelet, sütőtök, fehérjét pedig én néha fagyasztott artémia formájában adok...
- a jávai moha mellé azért tehetsz még pár növényt, és pár fadarabot...
-és amiket ajánlok - Nincs érdekeltségem egyik üzletben sem!!!- Shirakura old sea mud powder, Shirakura shrimp tonic, Shirakura liquid mineral, Mosura white powder, Mosura shrimp rock.....
Amin gondolkodj el, hogyan hűtöd az akváriumot nyáron? A legegyszerűbb, ha egy légkondícionált szobában van. De 26 fok fölött elkezdenek pusztulni a CRS-ek.....
Sok sikert: Dezső
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég