Red Cherry-s aksink

A fórumtagok akváriumai

Re: Red Cherry-s aksink

HozzászólásSzerző: viktorlantos » 2010.11.10. 11:53

Frettner írta:Én éppen most építek újra egy 20 literes növénes nanót, dobom ki a növényeket, ADA talajt, szűrőanyagot, red moor gyökeret..., mert nem tudom leküzdeni a zöld fonálalgát

Sajnálom, hogy gond van az algásodással. De hiba lenne ezért a növényeket, talajt, dekor fát hibáztatni.
Az algásodás megszüntethető, erre rengeteg módszer van. Meg kell találni az egyensúlyt. Nálad valami hibádzik a képletből. De ha warrior mester által említett további dolgokat beszerzed - pl nagynyomású CO2 rendszer, akkor sem garantált az algamentesség. Az egyensúly megértéséhez is kitapasztalásához legalább annyi türelem kell mint garnélázáshoz.

Azt pedig egy külön topikot megérne, amit warrior is írt, hogy mennyire működik az algamentes garnélás akvárium hosszútávon. Sok dolog ami az alga ellensége a garnélák ellensége is.
Létezik persze teljesen algamentes garnélás is, de az alga jelenléte természetesnek mondható ilyen körülmények között.

Frettner írta:Itt meg olyanok vannak akik több akváriumban naponta használják ezeket a technikákat, és szembesülnek a gondokkal.

Léteznek azért olyan boltok ahol a tulajok is akvarizálnak és nem félnek első körben magukon kísérletezni bármivel, hogy saját tapasztalatokat is megosztva javasoljanak valamit.
Most nem csak haza beszélek ;)
viktorlantos
Hinomaru

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.10. 12:18

Na szóval most akkor mit szóltok ehhez?

Hailea BT 200

200 l/h teljesítmény (60l-ig),
0,65m nyomásmagasság,
3W fogyasztás,
méretei 135x35x40mm

Masszív szerkezetű, megbízható technológiájú belsőszűrő-sorozat, mely számos tartozékával végzi akváriuma vízének hatékony szűrését. Levegődiffúzor és esőztetőcső is jár hozzá, így akár levegőztetésre vagy intenzívebb vízkeringetésre is használható. Kerámiatengelye által tengervízi akváriumba is tehető. Továbbá szűrőtartályában a megszokott szűrőszivacs mellett egy aktív szénnel töltött szűrőkosár is helyet kapott, ami alkalmas másfajta szűrőanyagok (pl. biológiai) behelyezésére és alkalmazására. Magyarán szólva változatos felhasználási lehetőségeket rejt magában.

Most akkor csak az írjon ide aki tud valamit javasolni vagy segíteni a szűrő ügyben...
Melinda
Mosura

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.10. 12:54

Közbe ajánlottak egy állítólag márkás jó szűrőt amibe biológiai szűrőt is tehetek:

Eheim PickUp 2008 belsőszűrő

150-300l/h teljesítmény (60l-ig),
0,35m nyomásmagasság,
4W fogyasztás,
195cm3 szűrőfelület,
méretei 163x75x96mm

Ehhez mit szóltok??? ez állítólag jobb a másiknál
Melinda
Mosura

HozzászólásSzerző: warrior71 » 2010.11.10. 13:02

Megnéztem a neten a fentebb említett szűrőt! Korrektnek néz ki. Én viszont még mindig a szivacsszűrő mellett voksolok.
Miért kell mindig mindent a legbonyolultabb módon megoldani?
Valami ilyesmi szűrő tökéletessen működne kicsi pénzből. No de szerintem kaptál már annyi jó tanácsot,hogy egy kicsi önállóság és megveszed azt amelyik neked szimpatikus ;)
warrior71
Hinomaru

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.10. 13:16

warrior71 írta:Megnéztem a neten a fentebb említett szűrőt! Korrektnek néz ki. Én viszont még mindig a szivacsszűrő mellett voksolok.
Miért kell mindig mindent a legbonyolultabb módon megoldani?
Valami ilyesmi szűrő tökéletessen működne kicsi pénzből. No de szerintem kaptál már annyi jó tanácsot,hogy egy kicsi önállóság és megveszed azt amelyik neked szimpatikus ;)

Tény hogy nekemis jobban tetszik a sima légpumpás szűrős megoldás, és 100% garnéla biztos ráadásul csak miben vagy mitől lesz ez jobb a mostani szivacsnál?
Azért mert nagyobb?
Melinda
Mosura

HozzászólásSzerző: taksoft » 2010.11.10. 13:45

A pick-up 2008-as nagyon jó lesz. Nekem a csak méretében kisebb 2006-os tökéletesen megoldotta a túlnépesedési problémát. A kicsiket kivétel nélkül, a nagyokat pedig időnként elnyelte. Élve senki sem jött ki belőle. De azt hiszem, hogy ezt már leírtam neked. Vagy rosszul emlékszem?
taksoft
Mosura

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.10. 13:52

taksoft írta:A pick-up 2008-as nagyon jó lesz. Nekem a csak méretében kisebb 2006-os tökéletesen megoldotta a túlnépesedési problémát. A kicsiket kivétel nélkül, a nagyokat pedig időnként elnyelte. Élve senki sem jött ki belőle. De azt hiszem, hogy ezt már leírtam neked. Vagy rosszul emlékszem?

Pontosan az ilyen hozzászólások miatt nem tudom mit vegyek, most ez is... nyilván ha motorst vesz az ember oda kell gumiznia valamit a beszívóra, egy csomag vattát vagy valami finom anyagot...

De az ilyen hozzászólásokból csaka lényeg nem derül ki, hogy most ezt arra írja az illető hogy nagyon jó télleg, vagy fordított értelemben írja , mivel utána meg arra céloz hogy roszz...
Melinda
Mosura

HozzászólásSzerző: Frettner » 2010.11.10. 14:01

viktorlantos írta: De hiba lenne ezért a növényeket, talajt, dekor fát hibáztatni.
Az algásodás megszüntethető, erre rengeteg módszer van. Meg kell találni az egyensúlyt. Nálad valami hibádzik a képletből.
Frettner írta:Itt meg olyanok vannak akik több akváriumban naponta használják ezeket a technikákat, és szembesülnek a gondokkal.

Léteznek azért olyan boltok ahol a tulajok is akvarizálnak és nem félnek első körben magukon kísérletezni bármivel, hogy saját tapasztalatokat is megosztva javasoljanak valamit.
Most nem csak haza beszélek ;)

Perszem nem hibáztatok én senkit és semmit ,csak magamat. A növényeket azért dobom ki, mert teljesen benőtte az alga, és a HC-ből, parvulából, karácsonymohából nem igazán tudom eltávolítani. A hínárfélék meg felkopaszodtak... A talaj meg jön fel valük együtt, és szétomlik. Meg már nem is új, 7 hónap után nem lenne érdemes visszatenni. A redmoort majd lesavazom és kifőzőm, az még jó lehet egy másik projekthez. A bazaltok helyett vettem Seyriu követ.
És persze a legmélyebb tiszteletem az aktívan akvarizáló tulajoknak , nem rájuk gondoltam, hanem a bevásárlóközpontokban lévő akvarista "szak"üzletek "szak"személyzetére. Ilyenekkel gondolom már mindenki találkozott.
Szóval ha Melinda pl.hozzátok tér be, biztos jó tanácsot kap, de a tecsoban már kérdéses.....
Frettner
King kong

HozzászólásSzerző: warrior71 » 2010.11.10. 23:56

Tény hogy nekemis jobban tetszik a sima légpumpás szűrős megoldás, és 100% garnéla biztos ráadásul csak miben vagy mitől lesz ez jobb a mostani szivacsnál?
Azért mert nagyobb?

Talált! Jóval nagyobb a szűrőfelülete ami a szűrés lényege . Több baktérium,nagyobb lebontás,több kaja a piciknek :)
warrior71
Hinomaru

HozzászólásSzerző: Melinda » 2010.11.11. 10:30

warrior71 írta:
Azért mert nagyobb?

Talált! Jóval nagyobb a szűrőfelülete ami a szűrés lényege . Több baktérium,nagyobb lebontás,több kaja a piciknek :)

Na jó, de állítólag nem az a problémám hogy nem szűr, hanem hogy megáll a víz az aksi másik oldalában,mert nem csinál akkora áramlást, és emiatt mondták a algásodást
Melinda
Mosura

ElőzőKövetkező

Vissza: Akváriumaink