Hozzátennék annyit, hogy együtt csináltuk, és eddig nekem is bevált.
Nálam 30 x 30 x 35 cm-s Aquatic nature Cocoon akváriumokba került be a taljszűrő és az Akadama. talaj. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag magas akvárium kell, mivel a talajszűrő rács magassága olyan 1,5 cm, és illik rátenni legalább 6-8 centi talajt.
Amúgy nagyon egyszerű volt a használata, Beáztattam egy 15 literes Ikeás tárolódobozba, és szelíd kevergetéssel lemostam, párszor leönve róla a vizet.
Majd egy 2 mm lyukméretű szűrőn átmostam zuhanyfejjel.
A rácsot és a csövet beraktam az akváriumba, és egyszerűen rászórtam. majd lejtősen eligazítottam, elől kb. 6 cm hátul olyan 9-10 cm a vastagsága.
Feltöltöttem 50% RO - 50% használt akváriumvízzel, amit a nagy garnélásból szívtam le, beletettem pár fára kötözött mohát, és meglocsoltam némi bacikultúrával, meg belecsavartam egy szűrőszivacsot....
3-4 nap után mentek bele a CRS-ek. Köszönik, jól vannak

.
Azóta az összes lágyvizes akváriumomban ez van, csak a Neocaridinák vannak bazalton, valakogy jobban mutatnak a piros és sárga rákocskák a fekete aljzaton.
A Bumblebeek is Akadamán voltak, de tisztán esztétikai megfontolásból bazalt került alájuk, egyszerűen nem látszottak a barnásszürke talajon. Meg ez volt itthon.
Ha lenne kvarchomokom, azon lennének.
Dezső