Igen, már én is olvastam róluk. Kicsit furcsállom, hogy csigák ellen csigával küzdjek.

A szapora csigát, egy másik szapora csigával irtok. Vicces. Mennyire hatékonyak, mert azt olvastam nem nagy étkűek, havi 2-3 csigával beérik.
Egyébkén ma megérkeztek az első társbérlők amanoim mellé, 10 db vörös neon személyében. Tervben van még 10 db vörös orrú pontylazac, meg talán visszakerülnek akkor a napirendre a szívóharcsák is.
Talán nem ide való, de azért rákérdeznék, hogy sok helyen olvasom, hogy tölgy levelet tesznek a garnélákhoz, ez mire szolgál?
Csigát csigával irtasz igen, de azért annyira közel sem szaporák, mint a barnacsiga, nem árasztanak el az utódjaikkal mindent, lassabban is nőnek. Ezzel együtt jóval látványosabbak, szerintem inkább emelik az akvárium fényét, mintsem rontják a képet. Amikor először vettem 3 példányt pár hónapja, a bemutatkozás elég látványos volt (
viewtopic.php?f=37&t=280), aztán az egyik sajnos elpusztult, a másik kettő pedig elkezdett inkább az utódlással foglalkozni, a barnacsigák száma pedig csak nőtt. Akkor én is aggódtam, hogy alig esznek, mégse olyan hasznos jószágok, aztán jöttek a kicsik, a két nagy is újra aktívabbá vált és a barnacsigák száma most már egyenletes ütemben fogy, nincs szaporulatuk (a kicsik a kicsiket vadásszák és vsz. a petecsomókat is felzabálják). Szóval hatékonyak, azóta egyet sem szedtem ki, etettem fel a halakkal vagy csapdáztam salátalevéllel, olyan kevés lett, hogy már nem is zavarnak. Ha tudsz, rakj majd fel képeket az akidról, kíváncsi vagyok rá (és szerintem nem csak én)!