MissMuss írta:Valóban elég macera az ültetés, és tényleg keményít 2-3 fokot a vizen, ezt is érdemes figyelembe venni majd.
Ez a barna por nálam is volt, és több porszívózás után is maradt a fán, pedig nem keveredett fel. Gondolom még egy darabig kavarog a vízben. A homály hamar le fog ülepedni.
Összességében szerintem jó kis talaj, a garnik is imádnak benne matatni, felveszik leteszik cipelik a bogyókat.
A hátrafelé-lejtő látványos lesz, de szerintem még úgy is vehetsz ki a talajból, és egy következő akváriumnál felhasználhatod. Ha benövik a növények nehezebb lesz esetleg kivenni belőle. Elöl bőven elég egy 3-5 centi, hátul meg érdemes kicsit magasabbra pupozni mint amilyennek majd látni akarod, mert valamennyi le fog csúszni az ültetés és a 'használódás' miatt.
Keménységet még nem tudom mérni,tesztem még nincs.Ha jönnek a garnik akkor veszek tesztet a biztonság kedvéért!Veszek hosszú szárú kefét és azzal leporolom a szőlőgyökeret hogy ne keljen nyúlkálni az akiba,tegnap kivettem a szőlőgyökeret lemostam de újra poros és elég nehéz volt visszarakni a tapadókorongokat,átrendeztem a talajt is,nem tökéletes de szebb lett tényleg,kifejezetten tetszik!A por miatt nem lenne érdemes 3-4 naponta kb 10(kb20%) liternyi vizet cserélni?Egyenlőre ültetek bele valamilyen vizikelyhet ,az hamar nő és remélem könnyen megmarad a talajban.Köszi a tanácsokat!