1. Lehet kicsit "tájidegen" egy nem sulawesis akváriumban.
2. Mennyire tetszene neki a nagyon lágy, enyhén savas víz?
Persze a legjobb lenne, ha csinálnék egy kardinálisos akváriumot és akkor mindenki örül ...

TRK írta:...
Persze a legjobb lenne, ha csinálnék egy kardinálisos akváriumot és akkor mindenki örül ...
TRK írta:Régóta szemezek ezzel a csigával, de vannak aggodalmaim.
1. Lehet kicsit "tájidegen" egy nem sulawesis akváriumban.
2. Mennyire tetszene neki a nagyon lágy, enyhén savas víz?
szentgyo írta: gondolom új területeket halásznak le, ahol nagyobb mennyiségben vannak jelen
Moszat írta:A vadon fogott állatok kereskedelme mindig elszomorít. Ha egy új fajt árulnak gyűjtőknek és tenyésztőknek, az oké, valahol el kell kezdeni a tenyésztést. De hogy tonnaszám hordják a kereskedésekbe, ahol addig sem tudják életben tartani, amíg valaki el nem viszi? Nekem ez a természetrombolás. Bocs az offért.
Moszat írta:Szívesen tartanék ilyen csigát, ha nem lenne ez a problémám velük. Úgy olvastam, hogy a sulawesi garnélákhoz képest sokkal szélesebb tartományban változhatnak a vízparaméterek. Egyesek szerint kifejezetten jó nekik a mérsékelten kemény víz, mert abban nem épül le a ház vége.
Ezeket az értékeket "yellow antenna" csigához írta olyasvalaki, akinél szaporodtak. A TDS-t nem tudom mi(összes oldott anyag lenne?), de a többi nincs olyan távol az átlagos csapvíztől. Viszonylag kis változtatással össze tudnám hozni, és akár Heteropodat is lehetne társítani.
pH 7.6 - 7.8
TDS 250 - 300 ppm
KH 12 - 14
temp 74 F
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég