Szaporodnak a kis "léghajósok", ma reggel kb. húszat számoltam. Ez még mindig nem az igazi. Nem tudom, miért van, hogy néha ennyire részletekben fejlődnek ki a picik. Van valaki, aki esetleg tudja, hogy mi az oka az elhúzódó kelésnek?
Tegnap este szinte felkínálta magát kifogásra az egyik hatalmas, mindenórás Amanom a diszkoszosban. Próba cseresznye alapon kifogtam. Ha nem szedem ki, akkor mindenképpen végük a lárváknak - ha kiszedem, esetleg ledobja a petéket a mama, ilyenkor már nagyon benne van a pakliban. Különösen, hogy elég jelentős különbség van a két aki vize közt (ph és hőmérséklet). Kb. egy liter vizet leszívtam a nagy akiból és dobtam bele pár kisebb microsoriumot, ebbe raktam bele az anyukát. Letakartam, hogy majdnem sötétben legyen és a kis aki vizéből három óra alatt annyi vizet csepegtettem a vödörbe, hogy kb. félig lett. Kifogtam a kismamát és beraktam a kis akiba, ahol félhomályt biztosítottam neki. Úgy látszik, így elég kíméletes volt az áttelepítés, mert nem vadult be, nem úszkált össze-vissza, a peték is a helyükön maradtak és hamarosan jó étvággyal eszegetni kezdett.
Valamelyik A-Manó-Mama csak hajlandó lesz nekem egy csinos kis csapatot útnak indítani...