taksoft írta:Csak egy ötlet.
Ha a mamutszivattyú (ez amit építettetek) csövét úgy alakítod ki, hogy egy fektetett T alakot csinálsz, vagyis van egy komplett függõleges csõ, és ebbõl oldalra kiágazik egy másik (ez lesz amin a vizet szállítja), akkor halkabb lesz a mûködése. A függõleges ágat természetesen 2-3 cm-el a vízszint fölé kell emelni, és akár egy darab szivacsot is rá lehet húzni, azon keresztül csak a levegõ távozik, viszonylag halkabban.
Persze ebben az esetben nincs buborékbevitel az akváriumba, ami miatt a felszín kevésbé törik meg, és adott esetben elõfordulhat alacsonyabb oxigénszint. De nem túltelepített nevelõben ez szerintem nem lehet gond, a visszatérõ víz mindenképpen oxigénben dúsabb lesz.
Köszi az ötletet, igazából nem olyan zavaró a hangja, (engem semmiképp nem zavar

), most már nem akarok hozzányúlni, szerintem marad így, ahogy van. Viszont a következő költözésnél majd megint lehet okoskodni a mostani tapasztalatok alapján, hogy hogyan lehetne jobbá tenni az egészet, de azért remélem ez nem most lesz...