Segitségre lenne szükségem. 1 honapja inditottam egy 30-as yellow firees akit amiben tegnap vettem észre, hogy garik furán viselkednek.
A petetaró lábaikat gyakran tisztogatják úgy uszkálnak a vízben mintha már rég lett volna csréve a víz.(pedig 3 napja 30%)
De ami igazán aggaszt , hogy hirtelen megugranak mint mikaor egymáshoz érünk látható ok nélkül.
Ezekután jobban köbenézve vetten észre, hogy a víz tele van kis élőlnyekkel(kb 50-80db) 0,5-0,3mm-esk átlátszoak kör alakú testel amin egy hegyes farok és két kis ugroláb található.
Azonnal 70%-os vizcserét hajtottam végre azálatok számának csökkentése érdekében.
Ami viszont közben tőrtént az fura, kétszer is mikőzbea a vizben mattatam megcsipett valamí, illetve fura(1-3mm-es) petéket vettem észre a üvegen és a berndezési tárgyakon illetve a csigákon.Ezeket elvileg a zebracsiga és a malály tornyos nem hagyhatta.

Ezek a peték kemények tejfehérek nagy erökfejtésre a közepük kipukkad de ugy hozzátapad a fára és a köre, hogy a maradványaikat szinte lehetelen eltüntetni egésszen.
Ma regelre kis lényekk száma megnégyszerezödött a vizcsere utánihoz képest.
A sgitségeteket kérem a beazonositshoz és a probléma kezelés érdekében.
köszönettel:Horrock.