Próbálta már valaki a No Planaria terméket a Biomax-tól?
Ez egy 3 napos kúra kifejezetten planáriára. Természetes alapú így állítólag kíméletesebb, mint a többi módszer.
Német garnis fórumon elég sok visszajelzést lehet erről olvasni.
viktorlantos írta:Próbálta már valaki a No Planaria terméket a Biomax-tól?
Ez egy 3 napos kúra kifejezetten planáriára. Természetes alapú így állítólag kíméletesebb, mint a többi módszer.
Német garnis fórumon elég sok visszajelzést lehet erről olvasni.
feca101 írta:Erre kíváncsi vagyok, ki is próbálom, van egy garnis medencém amiben van planáriám, de nem szeretném se vegyszerezni, se teljesen kipakolni most. Hátha beválik, ha nem akkor marad a kipakolás és a sósavfürdő. Én a fenbendazoltól is tartok, ki tudja milyen hatással van a garnikra hosszútávon, túl sok tapasztalat nincs róla megosztva, de ha valaki biztosra tudja hogy nem veszélyes, meggyőzhető vagyok. De addig szerintem a legegyszerűbb megoldás a teljes kilakoltatás, és utána teljes fertőtlenítés. Na ez egy beállt növényesnél persze elég rosszul hangzik, de egy garnis medencénél azért nem olyan veszélyes.
A mocsári és más nagy-testű csigánál arra vigyázni kell egy garnis medencénél, hogy ha elpusztul olyan mennyiségű ammónia termelődik a maradványaiból ami veszélyes lehet a garnikra, természetesen nem cseresznye-garnélára gondolok. Én már jártam vele pórul. Egyébként ha megeszik a planáriát, az újszülött garnikat vajon nem bántják? Valakinek van egyébként konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban? Nem esetleg csak a fölösleges táplálékot takarítják el a csigák és ilyen módon vannak összefüggésben a planáriák számával.
Szia!
Szívesen megosztom a tapasztalataimat 5%-os fenbendazol-ról.
Nálam is megjelentek ezek a kis dö..., és nagyon sok helyen utánaolvastam, de én is ezzel szembesültem, hogy konkrétum sehol sincs leírva.
Nagy segítségem volt a témában (spuc).
Eldöntöttem, hogy ezt az irtási módot használom 28 l-es RC-s akváriumomban. Sok petés, és újszülött volt, ezért nem akartam szétszedni, és napokon keresztül garnélát vadászni, és mindent "átféregteleníteni".
Ezt az adagolást követtem http://www.blue-tiger-shrimp.com/blog/planaria-a-how-to-get-rid-of/.
A kezelés időtartama 5 nap volt, folyamatos megfigyeléssel.
Az RC-k, és az ottok nem viselkedtek furcsán, rájuk nem volt semmilyen hatással a kezelés.
Etetéskor folyamatosan figyeltem a kicsiket, és a petés nőstényeket hogy náluk sem okoz e problémát.
5. nap elteltével 50%-os vízcserét csináltam (máskor csak 30%).
A maradványok bomlását nem tapasztaltam, de ez talán betudható a külső biológiai szűrőnek.
Összegezve: Félve nyúltam én is a vegyszeres kezeléshez, de nem bántam meg.
Sikerrel zárult, és a létszámellenőrzésnél mindenki megvolt, sőt az állománynövekedés folyamatos, töretlen.
Összegezve: Félve nyúltam én is a vegyszeres kezeléshez, de nem bántam meg.
Sikerrel zárult, és a létszámellenőrzésnél mindenki megvolt, sőt az állománynövekedés folyamatos, töretlen.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég